Shape of Water
StoryEditor

Zverejnili nominácie na Zlaté Glóbusy: najviac ich získala dráma z obdobia studenej vojny

11.12.2017, 14:46
Autor:
ČTKČTK
Tohtoročným nomináciám kraľuje Tvar vody od režiséra Guillerma del Tora.

Film má šancu až na sedem cien, vrátane glóbusu za najlepšiu drámu. V tejto kategórii je aj milostný príbeh Call Me by Your Name, vojnová dráma Dunkerk, vyšetrovanie vraždy Tri bilboardy kúsok za Ebbingom a Akty Pentagon: Skrytá vojna režiséra Stevena Spielberga. 

V kategórii neanglicky hovoriacich filmov sa objavili čilský film Fantastická žena, americko-kambodžský životopisný film First They Killed My Father, nemecko-francúzske dielo Odnikiaľ, film Nemilovaný (koprodukcia Rusko, Belgicko, Nemecko) a Štvorec (koprodukcia Švédsko, Nemecko, Francúzsko a Dánsko).

Zlatý Glóbus v kategórii najlepší herec v televíznej komédii majú šancu získať  Anthony Anderson, Aziz Ansari, Kevin Bacon, William Macy a Eric McCormack. Nejlepší ženský herecký výkon v komédii alebo muzikále by mohol pripradnúť  Pamele Adlonovej, Alison Brieovej,  Rachel Brosnahanovej, Isse Raeovej alebo Frankie Shawovej.

Ceny udeľuje Asociácia zahraničných novinárov v Hollywoode. Z tohtoročných animovaných snímkov sa najviac páčili Mini šéf, The  Breadwinner, Coco, Ferdinand a S láskou Vincent.

Kategorii televizních komediálnych seriálov dominuje americká produkcia. Nominácie získali seriály The Marvelous Mrs. Maisel, Black-ish, Master of None, Smilf a  Will a Grace.

Zlaté Glóbusy sa budú udeľovať už po 75. krát, víťazov vyhlásia 7. januára 2018.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 20:05