StoryEditor

SaLon nové knihy

04.04.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Peter J. King
Sto filozofov
(Perfekt)
Kniha predstavuje stručný náčrt života a prehľad veľkých myšlienok 100 najznámejších filozofov a mysliteľov od čias antického Grécka a starovekej Číny až po súčasnosť, ktorí dokázali racionálnym spôsobom priblížiť pravdu a v mnohých prípadoch boli tými, ktorí zmenili náš pohľad na svet. Napriek tomu, že kniha je zrozumiteľná aj tým, ktorí s filozofiou len začínajú, zachováva si tiež odbornú kvalitu. Aj vďaka príťažlivému grafickému spracovaniu si získala veľkú popularitu v Európe i zámorí.

Paulo Coelho
Čarodějka z Portobella
(ARGO)
Paulo Coelho prináša fascinujúcu a dramatickú zápletku, v ktorej čitateľ odhalí dlhú tradíciu, založenú na ženskej sile a na láske. Adoptovaná dcéra Athéna má prirodzený dar. Po tom, čo sa vydá, rozvedie a sama sa stane matkou, je rozhodnutá vydať sa do Rumunska hľadať svoju biologickú matku, aby pochopila, prečo ju kedysi opustila. Cesta sa však nikdy nevyvíja tak, ako plánujeme a aj Athéna na nej odhalí niečo, čo úplne zmení život jej aj ľuďom okolo.

Peter Hoeg
Cit slečny Smilly pre sneh
(Slovart)
Tento román zaistil autorovi nielen doslova svetovú slávu, ale aj nomináciu na Nobelovu cenu za literatúru. Hlavná hrdinka, pôvodom Eskimáčka, je odborníčka na ľadovce. Žije z podpory v nezamestnanosti v Dánsku a v spomienkach sa stále vracia k svojmu detstvu. Po tom, čo za podivuhodných okolností zomrie jej malý kamarát a polícia prípad uzavrie ako nešťastnú náhodu, pustí sa do vyšetrovania na vlastnú päsť. Autor čitateľa postupne vedie cez zatuchnuté archívy a patologické ústavy až na čudesnú loď, ktorá odchádza k neznámemu cieľu niekde pri pobreží Grónska.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
08. máj 2024 13:04