StoryEditor

SaLon nové knihy

06.03.2007, 23:00
Autor:
kulkul

Michael Connelly
Echo park
(Slovart)
V roku 1993 zmizla cestou zo supermarketu Marie Gestová. Na prípade jej zmiznutia pracoval detektív Harry Bosch, no nedokázal ho vyriešiť a mladá žena sa nikdy nenašla. Bosch má spis Gestovej znova na stole, keď mu nečakane zavolajú z prokuratúry. Muž obvinený z dvoch ohavných vrážd je ochotný priznať sa k niekoľkým ďalším vrátane Marie Gestovej. Detektív musí prijať priznanie muža, ktorého hľadal a nenávidel po celých trinásť rokov. Keď sa dozvie, že v roku 1993 s partnerom prehliadli stopu, ktorá ich mohla priviesť k vrahovi a zachrániť život deviatim ľuďom, celá jeho existencia v role policajného detektíva sa začína rozpadať.

Alicia Erian
Arabka
(BB/ART)
Nevinná výpoveď 13-ročného dievčaťa o ľudskom zlyhaní, pubertálnych snoch, túžbe byť milovaná a aj o problémoch multikultúrnej Ameriky. Bolestný a vtipný príbeh prepletený naivnou erotikou sa dočká aj filmového spracovania. Kritici mladú autorku (kniha je jej debutom) pokladajú za jeden z najväčších talentov posledných desiatich rokov.

Dagmar Poláčková
Aleš Votava
(Slovart)
Kunsthistorička Dagmar Poláčková približuje čitateľovi život a rozsiahle dielo významného slovenského scénografa Aleša Votavu. Vo vývine slovenskej divadelnej scénografie patril Aleš Votava v 90. rokoch 20. storočia k dominantným osobnostiam. Jeho realizácie znamenali obrat v slovenskej divadelnej scénografii a priblížili ju k aktuálnym svetovým trendom. Autorka sa venuje jeho umeleckej tvorbe, pedagogickej i publicistickej činnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. máj 2024 21:23