StoryEditor

Masívna premiéra snímky Kto je ďalší?: Pozrite si prvé reakcie

22.08.2019, 12:25
Autor:
ipip
​Digitálny svet je pre všetkých veľkým rizikom. Režisér nového filmu Kto je ďalší? ukázal ako pracuje agresor s mladým dievčaťom.

Na premiéru filmu Kto je ďalší? prišlo viac ako tisíc hostí. „Počúvam prvé reakcie na film. Sú to slová prekvapenia, dojatia a emotívnych vlastných príbehov. Som z tých pozitívnych reakcií zaskočený. Ako keby ten film ľudom otvoril srdcia," povedal režisér a autor scenára filmu Miro Drobný.

Prvé reakcie

„Som šťastná, nečakala som toľko emócií. Ak náš film pomôže, aspoň jednému človeku, ktorý to potrebuje, malo to celé zmysel," hovorí mladá slovenská raperka Aless, ktorá si vo filme zahrala samú seba. „Všetci rodičia, by mali vidieť film Kto je ďalší?. Ukáže im svet internetu, o ktorom ich deti možno mlčia," doplnil herec Peter Brajerčík.

Trailer k filmu si pozrite vo videu:

Ruská herečka Angela Nikolau: „Keď sme preberali hlavnú cenu na filmovom festivale v Moskve, mala som obavy, či sa film bude páčiť aj divákom na Slovensku. Teraz vidím, že jeho medzinárodný úspech nebola náhoda.“

„Je to film, ktorý by mal vidieť každý a nezáleží na tom či na Slovensku alebo v Amerike. Pracoval som na mnohých filmoch, ale Kto je ďalší? so sebou nesie asi najväčšie posolstvo. Ďakujem, že som mohol byť jeho súčasťou," povedal po premiére americký herec Brian Caspe.

Lovci a korisť

​Digitálny svet je pre všetkých veľkým rizikom. Režisér nového filmu Kto je ďalší? ukázal ako pracuje agresor s mladým dievčaťom. Mnohí z nás ani netušia ako to funguje. Zneužitie dôvery a následné sexuálne vydieranie sa deje podľa presného postupu. Útočník skrytý za falošný profil si najprv vytipuje obeť. Sú to dievčatá alebo chlapci, ktorí nemusia byť na internete aktívni.

Majú pár fotografií na svojom profile. Osloviť takéto budúce obete je pre ne povzbudením, vyjadrením pozornosti. Nasleduje postupné budovanie dôvery, získanie osobných údajov o rodine a snaha izolovať obeť od okolia. Ďalej sa pod rôznymi falošnými dôvodmi vyláka nahá fotografia.

​Premiéra filmu Kto je ďalší? pre divákov na Slovensku je naplánovaná na 22. augusta v rekordnom počte kín. O réžiu, scenár aj produkciu sa postaral Miro Drobný, režisér kinového trháku Rytmus sídliskový sen.

Na filme odborne spolupracovala aj linka Pomoc.sk: „Linky pomoci po premiére filmu posilňujú svoje kapacity. Očakávame nárast kontaktov od mladých ľudí, ktorí nám budú chcieť vyrozprávať svoj príbeh a hľadať riešenia a pomoc,“ povedala Táňa Ivanič Rybanská z nonstop linky 116111.

„Vylákať nahú fotku od dievčat je jednoduché. Založí sa falošný profil agentúry alebo fotografa a obeť sa zručne manipuluje vidinou budúcej slávy. Iný spôsob je, že sa cez falošný dievčenský profil začne komunikovať s obeťou a nadviaže sa priateľský vzťah. Vzniknutá dôvera sa zneužije vzájomným posielaním polonahých alebo nahých fotiek či videí. Tento scenár funguje rovnako na chlapcov ako aj dievčatá. Keď agresor získa kompromitujúci materiál má obeť v hrsti,“ povedala Tatiana Ivanič Rybanská.

01 - Modified: 2024-04-19 12:15:00 - Feat.: - Title: Mazda predstavila novú vlajkovú loď. Gigant aj so šesťvalcom zvládne 2,5-tonový príves 02 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 03 - Modified: 2024-04-16 09:11:16 - Feat.: - Title: Komédia, napínavý triler, vzťahová groteska aj detektívka. Hra 2:22 - príbeh duchov dorazila na Slovensko 04 - Modified: 2024-04-16 09:30:00 - Feat.: - Title: Neprehliadnuteľné Alfa Romeo odhalené. Prvý elektromobil značky dostane aj hybrid 05 - Modified: 2024-04-10 09:34:39 - Feat.: - Title: Opel znovuzrodil ikonický model Frontera. Výroba bude na Slovensku, na off-road však zabudnite
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 17:16