StoryEditor

SaLon nové CD

03.09.2007, 00:00
Autor:
kulkul

Hairspray
(UNIVERSAL)
Ak máte radi hudbu z muzikálov Pomáda či Vlasy, určite si nenechajte ujsť soundtrack k novému muzikálu Hairspray v hlavných úlohách s Johnom Travoltom a Queen Latifah. Energické piesne, ktoré vás vrátia do atmosféry 60. rokov a priblížia náladu jednej tanečnej súťaže, naspievali samotní herci. Spevom prekvapí aj herečka Michelle Pfeiffer či mladučký objav Nikki Blonsky, ktorá hrá vo filme titulnú úlohu mladého dievčaťa, ktoré kráča za svojím snom. Album vychádza práve dnes.

Richard Hawley
Lady's Bridge
(EMI MUSIC)
Rodáka zo Sheffieldu označujú za Elvisa severu. Pesničkár s uhrančivým prejavom, ktorý bol vlani nominovaný na prestížnu Mercury Music Prize, je uznávanou umeleckou osobnosťou a autorom nadčasových piesní. Hudobne sa podľa kritikov hlási k Johnnymu Cashovi, Frankovi Sinatrovi či Elvisovi Presleymu. V textoch je však veľmi súčasný a štipľavo kritický.

Plain White T's
Every Second Counts
(EMI MUSIC)
Americká senzácia posledných dní. Pred dvoma týždňami katapultovala balada Hey There Delilah skupinu Plain White T's do čela americkej singlovej hitparády a nasmerovala kariéru kapely do hviezdnych výšok. Krehká akustická pieseň nie je klasickým rádiovým trhákom, predsa sa však za oceánom dostala do éteru vďaka chytľavej melódii a jedinečnej atmosfére. Plain White T's sú predstaviteľmi tzv. moderného emo rocku.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 03:38