StoryEditor

Robo Opatovský vydal reedíciu hitovej kompilácie

27.05.2010, 10:26
Autor:
TASRTASR

Spevák Robo Opatovský vydal kompiláciu úspešných piesní svojej doterajšej speváckej dráhy. Album s názvom Robo Opatovský 2009-1996 v stredu večer (26.5.) v bratislavskej Fine Art Gallery uviedli do života francúzsky maliar Ebip Serafedin a speváčka Monika Bagárová.

Tento album, ktorý obsahuje celkom 21 piesní, je reedíciou výberovky známych skladieb, ktorá vyšla v máji minulého roku. Doplnená je o tri nové songy, novinku Niečo máš, s ktorou súťažil vo finále národného kola piesňovej súťaže Eurosong 2010, remix tejto skladby a pesničku Prší ako duet, ktorý nahral s mladou speváčkou Monikou Bagárovou. S pôvodnou verziou Prší súťažil Robo vo finále národného kola Eurosongu v roku 2009. Ostávajúca osemnástka sú známe piesne z jeho doposiaľ vydaných albumov, medzi nimi Šťastný koniec, duet s Pavlom Hammelom, Hovorila po španielsky a Záverečná z albumu V tom zvláštnom sne z roku 2005, Tvoj úsmev, Prílev energie a Vstávam z albumu Prílev energie (2003), Spomínam, Bolo to tak dávno, Sen a Natália z albumu Pravá tvár (2000), aj piesne zo záveru 90. rokov Nebol som zlý, Ráno, Úspech ťa spáli či Unavená.

"Veľmi často mi fanúšikovia písali, kde by sa dala zohnať pesnička Niečo máš. Bolo zaujímavé, že aj veľa dídžejov mi písalo, kde by sa dal zohnať Niečo máš remix. Mal som ešte pesničku Prší ako baladu, rozhodol som sa, že ju naspievam ako duet s Monikou Bagárovou. To sú tri nové skladby na tejto reedícii. Dôvodom vydania bolo aj to, že sa vypredal komplet celý náklad," povedal pre TASR Robo Opatovský.

K pesničke Prší si prizval speváčku Moniku Bagárovú, finalistku speváckej súťaže Česká a Slovenská Superstar. "Monika je veľký talent, na to, že má 15 rokov, je naozaj výborná speváčka, má úžasný fíling, dokladom toho je, že nespieva len prevzaté pesničky, ale spieva aj nové veci. Svoj part v Prší zaspievala v štúdiu na prvýkrát," dodal Opatovský.

"Spolupráca s Robom bola úžasná, nevedela som, ako to bude, keď sa prvýkrát uvidíme, aký vlastne je, pretože zoznámili sme sa cez email. Potom sme prišli s tatkom k nemu do štúdia, je to skvelý človek aj jeho manželka, nahrávanie bolo výborné, bola som nadšená," uviedla Monika Bagárová pre TASR. Táto mladá speváčka z Brna nahráva v týchto dňoch svoj debutový album, ktorý chce vydať na jeseň. Ak dostane od Roba súhlas, zaradila by naň aj duet Prší.  

Robo Opatovský strávil na začiatku mája niekoľko dní v Číne, na svetovej výstave Expo 2010 v Šanghaji reprezentoval našu krajinu v expozícii Slovenska. Pre svoje vystúpenie vybral známe a hlavne rýchle pesničky, pretože Číňania radi tancujú a tlieskajú. "Bolo to príjemné, ozvali sa mi čínske rádiá, ktorým som teraz posielal svoje cédečka." Počas letných mesiacov má spevák v programe viacero vystúpení, pripravuje pesničky pre nový štúdiový album, na jeseň by chcel vydať prvý singel a začiatkom nového roka aj album.       

Spevák a skladateľ Robo Opatovský (1971, Trnava) vyštudoval konzervatórium, odbor klasická gitara. V roku 1993 narukoval do Vojenského umeleckého súboru a spieval s Big bandom VUS. Od roku 1994 je na sólovej dráhe. V roku 1997 vydal debutový album Robo Opatovský, rok na to druhý Nebol som zlý, na ktorom boli hity Ráno a Úspech ťa spáli. Doposiaľ vydal sedem albumov vrátane prvej hitovej kompilácie a Vianočného albumu, ktorý vyšiel v novembri 2008 a rok na to aj v reedícii. Založil si vlastné vydavateľstvo, pomenované podľa jednej z úspešných piesní Záverečná.  

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
03. máj 2024 13:35