StoryEditor

Slovenské osobnosti podporili zbierku pre UNICEF

07.05.2010, 15:15
Autor:
kulkul
Aukčný večer podporilo veľa osobností, napríklad Adela Banášová, Richard Müller, Tibor Bártfay, Dominika Cibulková, Táňa Pauhofová, Martin "Pyco" Rausch, Tomáš Maštalír, Janko Kroner, rodina Mila Paštéku, Fero Lipták, Robert Bielik a vyslanci dobrej vôle -- Stanislav Štepka a Orlando Bloom.
Detský fond UNICEF Slovensko v spolupráci s Aukčnou spoločnosťou SOGA a partnermi zorganizovali už šiesty ročník benefičnej aukcie na podporu programov UNICEF na pomoc deťom. Benefičná dražba celkovo vyniesla viac ako 44–tisíc eur, ktoré pomôžu v boji s novorodeneckým tetanom v Laose.

Z predchádzajúcich ročníkov eviduje UNICEF Slovensko výťažok z aukcií v celkovej výške viac ako 140–tisíc eur, ktoré pomohli budovať trvalý prístup k pitnej vode na 50 školách vo Východnom Timore, pomohli tisícom osirelých ugandských detí, ktoré prišli o jedného či oboch rodičov v dôsledku zákernej choroby AIDS a v roku 2009 pomohli s dopravou vakcín do Laosu. Výťažok z ostatnej aukcie bol súčasťou zbierky Týždeň modrého gombíka a len aukčný večer pomohol dopraviť vyše 88 500 vakcín. Najvyššie vydraženou položkou v celej histórii bola koláž „Lienky“ od Tibora Bartfaya, ktorá sa vydražila za neuveriteľných takmer 13 610 eur.
 
Tetanus je ochorenie, na ktoré denne v rozvojových krajinách umiera 383 novorodencov aj napriek tomu, že už viac ako 70 rokov máme lacnú, dostupnú a efektívnu vakcínu a ani náklady spojené s dopravou vakcín a so samotným očkovaním nie sú vysoké. Už 1 euro dopraví 2 vakcíny proti tetanu do Laosu, kde ochránia novorodenca a jeho mamu pred touto smrteľnou chorobou.
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 02:30