StoryEditor

Winnetou či Blade Runner. Kultové filmy sa vracajú (video)

23.08.2011, 00:00
Autor:
ČTKČTKzszs
Dobrodružný príbeh o náčelníkovi Apačov Winnetou či kultová sci--fi snímka Blade Runner sa vrátia. Kým Winnetou čaká po desaťročiach remake, Blade Runner sa dočká pokračovania a opäť od režiséra Ridley Scotta.

Najprv ohuroval čitateľov románov Karla Maya, potom bezkonkurenčne vypredával kiná a dodnes dokáže pritiahnuť divákov k televízorom. Dobrodružný príbeh o Winnetouovi sa po rokoch opäť vráti, nie však v sekcii pre pamätníkov, ale v úplne novej verzii. O scenár remaku sa postará Michael Blake, ktorý sa podpísal aj pod oscarovú snímku Tanec s vlkmi. Natáčať by sa malo v Spojených štátoch už budúci rok.

„Nápad urobiť tento film leží u nás v spoločnosti už desať rokov,“ uviedol Martin Moszkowicz, šéf nemeckej spoločnosti Constantin Film, ktorá bude film produkovať. V rokoch 1962 až 1968, kedy tieto dobrodružné filmy vznikali, sa v hlavnej úlohe náčelníka Apačov preslávil francúzsky herec Pierre Brice a Američan Lex Barker, ktorý si zahral Winnetouovho pokrvného brata Old Shatterhanda. To, ktorí herci nahradia známu dvojicu, sa zatiaľ nevie.

https://www.youtube.com/embed/t0iqy2hOkeM
Zdroj: YouTube

Veľký návrat po takmer troch desaťročiach čaká aj kultový sci-fi príbeh Blade Runner od britského režiséra Ridleyho Scotta. Na rozdiel od Winnetoua však nepôjde o remake, ale akési pokračovanie deja. „Bolo by to príliš slabé vyjadrenie, kedy sme povedali len, že sme nadšení, že sa Ridley Scott postará o tento kultový príbeh v novej, vzrušujúcej réžii,“ povedali producenti snímky Andrew Kosove a Broderick Johnson.

V pôvodnom Blade Runnerovi si hlavnú postavu, policajta bojujúceho proti androidom vo futuristickom Los Angales, zahral Harrison Ford. Do kín sa tento film dostal v roku 1982, a aj keď prvé zisky boli slabé, film sa prepracoval do rebríčka nezabudnuteľných snímok. Okolo pripravovaného pokračovania Blade Runnera sa však už teraz špekuluje, či sa v ňom opäť predstaví Ford a či Scott pripraví novú snímku ako pokračovanie predošlej alebo ju natočí ako úvod k sci-fi príbehu.

https://www.youtube.com/embed/KPcZHjKJBnE
Zdroj: YouTube

01 - Modified: 2004-05-12 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Koruna sa posilnila
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 20:29