StoryEditor

Polnišová je Absolútny OTO, prekvapením bola Pocisková

09.03.2012, 21:32
Autor:
kulkul
Včera večer sa v Bratislave odovzdali ceny televíznej obrazovky OTO. Dominovala televízia JOJ.

Dvanásty ročník ankety osobností televíznej obrazovky OTO má svojho absolútneho víťaza. Stala sa ním herečka Petra Polnišová. Tá si v Opere Slovenského národneho divadla zároveň prebrala aj cenu za herečku v komediálnom seriáli.

Celý večer ovplyvnil aj fakt, že sa osobnosti televízie Markíza na udelovaní cien nezúčastnili. Prvýkrát dominovali osobnosti spojené s televíziou JOJ.

Prekvapením večera však bolo ocenenie v kategórii speváčka pre Nelu Pociskovú, ktorej ľudia poslali najviac hlasov a porazila tak aj Zuzanu Smatanovú a Tinu. Soška prekvapila aj samotnú Pociskovú, čo aj viackrát spomenula počas ďakovnej reči. "Som absolútne v šoku. Nič som si nepripravila. Veľmi si to vážim. Od pätnástich rokov hrám v muzikáloch a myslela som si, že ľudia radšej počúvajú speváčky z rádií," vyjadrila sa. V kategórii spevák uspel zase Marián Čekovský. Dve ceny sa teda dostali do rúk hercom, ktorí síce nemajú za sebou niekoľko albumov, no sú stále v "žiari reflektorov".

Kategórie osobnosť TV športu a TV publicistiky vyhrali Peter Varinský a Patrik Herman, ktorí si však po rozporoch ich domovskej televízie Markíza s organizátormi večera ceny prevziať neprišli. 

Do siene slávy sa dostal športový komentátor Dušan Gabáni. "Dostalo sa mi naozaj veľkej cti, preto by som chcel poďakovať všetkým, ktorí mi pomohli otvoriť dvere do siene slávy," ďakoval Gabáni, ktorý v oblasti športu pôsobí viac ako 40 rokov. 

Slávnostný galavečer moderovala dvojica v zložení Michal Hudák a Marián Čekovský, ktorej viac pristal voľnejší scenár, než strojené dialógy a scénky. To isté platilo aj pre dvojice známych osobností, ktorých sa na pódiu pri odovzdávaní cien vystriedalo mnoho. Ich výstupy však pôsobili umelo a strojene, čo sprevádzali aj rozpačité výrazy v tvárach hostí. K vydarenejším častiam galavečera patrilo úvodné video so známou animovanou postavičkou Pištom Lakatošom. Jediným živým vystúpením počas večera bola pocta Whitney Houston v podaní Nely Pociskovej.

V ankete Osobnosť televíznej obrazovky hlasujú diváci raz ročne o svojich najobľúbenejších televíznych programoch a osobnostiach. V doterajšej histórii ankety má najviac – osem ocenení herečka Zdena Studenková, o jeden menej moderátorka Adela Banášová.


V diváckej ankete OTO 2011 vyhrali
Osobnosť TV spravodajstva - Lucia Barmošová
Osobnosť TV športu - Peter Varinský
Osobnosť TV publicistiky - Patrik Herman
Moderátor/moderátorka zábavných programov - Martin Pyco Rausch
Speváčka - Nela Pocisková
Spevák - Marián Čekovský
Herečka v komediálnom seriáli - Petra Polnišová
Herec v komediálnom seriáli - Lukáš Latinák
Herečka v dramatickom seriáli - Diana Mórová
Herec v dramatickom seriáli - Ján Koleník
Seriál roka - Panelák
Zábavný program - Partička
Program roka - Srdce pre deti
Sieň slávy – Dušan Gabáni
Televízny počin roka – Jozef Kubáni za reportáže z Vysokých Tatier
Absolútny OTO – Petra Polnišová

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 10:31