StoryEditor

Ťažký štart kariéry

02.11.2011, 23:00
Dnes to majú hudobníci čertovsky ťažké. Nie je šanca druhýkrát urobiť dobrý prvý dojem. Rádiá novinky príliš nechcú a aj etablovaní hudobníci sa zjavujú v zahraničnej konkurencii čoraz menej.

Niekedy rozmýšľam, či by sa U2 presadili, keby štartovali dnes. Na prvom koncerte mali deväť divákov, úspešný bol v podstate až ich tretí album. Dnes keď nevyjde debut, vydavateľstvo povie pápá a je po kariére. A kým sa k tomu debutu niekto prekope, tak to je takisto tŕnistá cesta.

Len čo potom? Cédečko je na svete, nepredá sa. Stačí kusovka a už to má napálených tisíc ľudí. Aj ľudia z brandže špekulujú, ako to urobiť moderne a po novom. Aby zarobili aj vydavatelia, aj autori a interpreti a aby boli spokojní aj konzumenti. A legálne. To je to, čo nám v hlave chýba, že by to malo byť fér.

Z Čiech k nám teraz zaviala nová možnosť legálneho počúvania muziky v počítači aj v mobiloch. K MusicJetu sa vyjadrovali aj mnohí umelci, Čeky, Misha, dokonca Peter Lipa. Hm, knižnica s jeden a pol milióna pesničiek. No nezavesíte tam aj svoj debut? Nechcel by som veru dnes začínať s hudobnou kariérou. A myslím si, že aj U2 by si to dvakrát rozmysleli...

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 12:18