StoryEditor

Do kín mieri komédia o útrapách otcov: Pojem materská dovolenka je krutý sarkazmus, odkazuje režisér

05.08.2021, 17:00
Autor:
ipip
V novej českej komédii natočenej podľa rovnomenného knižného bestselleru Dominika Landsman sa v hlavných úlohách predstavia Jiří Mádl a Tereza Ramba.

Do kín mieri novinka, nakrútená na základe úspešného blogu, ktorý spisovateľ Dominik Landsman založil s príchodom prvého dieťaťa. Denník moderného fotra je celovečerným režijným debutom Jána Haluzu, ktorý je zároveň aj autorom scenára.

Komediálna novinka zo života

A čo môžeme čakať? Film rozpráva príbeh o tom, ako vie život náhodne pripraviť situácie, ktoré nečakáte, ale musíte sa s nimi vyrovnať ako chlap. Dej začína tým, že Nataša a Dominik sa neplánovane stanú rodičmi.

Nataša, úspešná dizajnérka hračiek pre deti, dokáže rodinu lepšie finančne zabezpečiť, a tak sa dohodnú, že hlavnú časť starostlivosti o novorodenca prevezme - ako otec na materskej dovolenke - Dominik.

Ten pristupuje k úlohe s trochu naivnou predstavou, že mu poskytne dostatok času konečne napísať knihu, ktorú dlho plánuje. Chyba. Dominik musí vynaložiť všetku vynaliezavosť, aby počas prvého roku vôbec zvládol starostlivosť o malého Čeňka, z ktorej sa chvíľami stáva boj o prežitie. Vďaka spolužitiu s malým človiečikom však tiež objaví, koľko podôb môže mať láska.

Trailer si pozrite vo videu:

Materská dovolenka? Krutý sarkazmus

Pôvodná kniha Kniha Denník moderného fotra sa po vydaní v roku 2014 stala bestsellerom a dočkala sa ďalších pokračovaní. "Na ponuku režírovať Denník moderného fotra som reagoval s podmienkou, že si chcem scenár napísať sám podľa seba, aby som do neho mohol odtlačiť práve svoje osobné pocity a zážitky z otcovstva. Mal som doma polročné bábätko - prvého z mojich dvoch synov, takže táto téma je pre mňa veľmi osobná a čerstvá. Vďaka tomu, že veľa pracujem z domu, mohol som byť "pri tom" asi viac, než býva väčšina normálne pracujúcich chlapov," hovorí režisér Jan Haluza.

"Okrem iného som pri tom zistil, že pojem "materská dovolenka" je najskôr mienený ako veľa krutý sarkazmus," dodáva na záver.

Denník moderného fotra

  • Réžia: Jan Haluza
  • Scenár: Jan Haluza podle knižní předlohy Dominika Landsmana
  • Producent: Ludvík Mareček
  • Koproducenti: Flamesite, CinemArt, Dana Voláková, Fénix Film, Redemptor
  • Kamera: Radim Střelka
  • Hudba: Ondřej Brousek
  • Strih: Marek Opatrný
  • Hrajú: Jiří Mádl, Tereza Ramba, Lukáš Hejlík, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, Lucie Benešová, Roman Zach, Ivan Lupták, Lucie Polišenská, Andrea Hoffmannová, Robert Jašków, Lenka Haluzová, Jakub Volák

Premiéra je naplánovaná na 19. 8. 2021.

menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 15:54