Debbie Reynolds carrie fischerReuters
StoryEditor

Dcéru prežila o deň. Zomrela herečka Debbie Reynoldsová, matka Carrie Fisherovej

29.12.2016, 09:00
Autor:
ČTKČTK
Vo veku 84 rokov zomrela americká herečka, speváčka a tanečnica Debbie Reynoldsová, hviezda muzikálovej komédie Spievanie v daždi.

Oznámili to tlačové agentúry v stredu večer miestneho času s odvolaním na oznámenie herečkinho syna Todda Fishera. Reynoldsová tak zomrela deň po svojej dcére Carrie Fisherovej, ktorá stelesnila princeznú Leiu vo filmovej sérii Hviezdne vojny.

​Správu ako prvú priniesli internetové stránky publikácií TMZ a Variety. Todd Fisher potom úmrtie potvrdil agentúram AP a Reuters z losangeleskej nemocnice Cedars-Sinai Medical Center, kam jeho matku popoludní odviezla ambulancia.

"Je to pravda, je teraz s Carrie," povedal Fisher. Dodal, že stres z dcérinej smrti bol pre jeho matku "až príliš". "Povedala,'chcem byť s Carrie', a potom zomrela," uviedol Fisher.

Popredná dáma hollywoodskych muzikálov 50. a 60. rokov prišla v stredu do domu svojho syna v Beverly Hills, aby zorganizovala dcérin pohreb, uviedol TMZ. Po 13. hodine miestneho času niekto v dome zavolal záchrannú službu a tá ju odviezla do nemocnice, napísali médiá.

Reynoldsová nemala ani dvadsať rokov, keď v roku 1952 zažiarila v muzikáli Spievanie v daždi po boku Gena Kellyho. V roku 1964 získala nomináciu na Oscara za najlepšiu herečku za rolu v muzikáli The Unsinkable Molly Brown o osudoch ženy, ktorá prežila potopenie Titaniku. Objavila sa v desiatkach filmov, v ktorých hrala po boku Kellyho, Franka Sinatru, Tonyho Curtisa alebo Freda Astaira.

Carrie Fisherová zomrela v utorok vo veku šesťdesiat rokov následkom piatkového infarktu. Narodila sa 21. októbra 1956 Debbie Reynoldsovej a spevákovi Eddiemu Fisherovi, ktorí sa rozviedli dva roky po jej narodení.

Rozvod Reynoldsovej a Fishera spolu s jeho následným vzťahom a svadbou s herečkou Elisabeth Taylor sa na konci 50. rokov stal každodennou potravou bulvárnych médií. Nevalne dopadli aj ďalšie dve manželstvá Debbie Reynoldsovej.

V roku 1960 sa vydala za obuvníckeho magnáta Harryho Karla, manželstvo ale skončilo katastrofou, keď herečka zistila, že Karl prehral v hazarde celé jej imanie a uvrhol ju do dlhov.

Rovnako zle dopadlo aj tretie manželstvo s podnikateľom Richardom Hamlettom z roku 1984. V posledných rokoch sa aspoň zmierila s prvým manželom Eddiem Fisherom, s ktorým občas spoločne vystupovala.

Reynoldsová aj v neskorom veku vystupovala so svojím predstavením po celých Spojených štátoch. Objavovala sa tiež pravidelne v televíznych reláciách, napríklad v sitkome Roseanne alebo Will a Grace, a napísala niekoľko kníh pamätí.

V poslednej dobe bolo jej zdravie chatrné. Vlani v novembri sa kvôli tomu nemohla zúčastniť slávnostnej večere, na ktorej mala dostať čestného Oscara.

01 - Modified: 2024-04-23 04:44:49 - Feat.: - Title: Zomrela Hana Brejchová: So sestrou do svojej smrti neprehovorila 02 - Modified: 2024-04-22 08:38:15 - Feat.: - Title: Vo veku 66 rokov zomrel Fedor Flašík, robil pre Mečiara a stál pri zrode Smeru 03 - Modified: 2024-04-22 08:37:41 - Feat.: - Title: Vo veku 77 rokov zomrela Hana Brejchová, preslávil ju Formanov film Lásky jednej plavovlásky 04 - Modified: 2024-04-19 11:58:00 - Feat.: - Title: Klára Issová je single takmer 20 rokov: „Vycvičila som sa samote.“ Prečo si myslí, že vzťah nevydrží? 05 - Modified: 2024-04-15 08:44:27 - Feat.: - Title: Jennifer Aniston po návšteve estetickej kliniky vyzerá ako vyretušovaná. Omladla na počkanie!
menuLevel = 2, menuRoute = style/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
23. apríl 2024 08:25