StoryEditor

Oblečte si svojho Da Vinciho (foto)

19.02.2012, 23:00
Autor:
mammam
Móda našla svoju inšpiráciu vo výtvarnom umení -- a vzniklo niekoľko unikátnych kúskov.

Zdá sa, že móda už nie je zahľadená iba sama do seba, ale čoraz častejšie prekračuje svoje hranice. Inými slovami – v poslednej dobe pribúda vecí a vecičiek inšpirovaných slávnymi umelcami. Ak teda budete mať pocit, že ste tú potlač na kabelke už niekde videli, pokojne to môže byť pravda. Alebo aj nie – napríklad luxusná talianska značka Gherardini nedávno vo Florencii predstavila unikátnu kabelku inšpirovanú málo známymi Da Vinciho náčrtmi. Taška má, samozrejme, aj svoje meno – volá sa Pretiosa (Precízna). A áno, naozaj pochádza z pera renesančného génia.
„Leonardo navrhol niekoľko doplnkov, ale táto taška je absolútne jedinečná,“ vyjadril sa podľa britského Telegraphu historik umenia Alessandro Vessozi. Gherardini vyrobilo len 99 týchto kabeliek, no dobrá správa je, že do predaja sa dostanú až začiatkom marca. Takže ak máte záujem, určite to ešte stihnete (aj keď termín uvedenia asi nebude ten najväčší zádrheľ pri kúpe tejto kabelky...)

Kabelka Pretiosa z pera slávneho Leonarda da Vinci.

Nezaostáva ani Marc Jacobs. Americká bloggerka Bella Neyman podotkla, že modely, ktoré minulý týždeň predviedol na newyorskom fashion weeku, akoby z rámu vypadli slávnemu Klimtovi. Dlhé ťažké kabáty či veľké kožušinové klobúky – podoba sa naozaj nedá poprieť.

Najprv pohľad na tvorbu Gustava Klimta...

... a teraz na modely Marca Jacobsa z newyorského fashion weeku.

Nový trend potvrdzuje aj mnoho iných zvučných mien. Stačí sa pozrieť na Burberry, D&G či Lindu Dressner. Nepripomína vám to napríklad Rubensa?

 

Zdroj: www.telegraph.co.uk, objectnotpaintings.blogspot.com, www.trendhunter.com

menuLevel = 2, menuRoute = style/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 05:42