StoryEditor

Adela Banášová: Dúfam, že môj plán konečne vyjde

03.12.2009, 23:00
Adela sa do Tvárí roka 2009 nedostala. "Karta jej ide" už polovicu dekády, a tak sme pre ňu vytvorili špeciálnu kategóriu, ktorá by sa dala nazvať fenomén doby.

Meno: Adela Banášová
Najúspešnejšia moderátorka Slovenska

Adela sa do Tvárí roka 2009 nedostala. "Karta jej ide“ už polovicu dekády, a tak sme pre ňu vytvorili špeciálnu kategóriu, ktorá by sa dala nazvať fenomén doby. Je jednou z mála osobností na Slovensku, ku ktorej nemusíte priradiť priezvisko a aj tak každý vie, o koho ide.

Mediálny rozruch okolo jej osoby sa začal v roku 2005 megalomanským projektom, ktorý dovtedy u nás nemal obdobu - Slovensko hľadá SuperStar. Odvtedy už odmoderovala ďalšie dve série a vyvrcholilo to "federálnou“ megašou v tomto roku. Málokto však vie, že už v šestnástich začínala ako anketárka v Markíze a len zlomok bežných divákov si ju dnes spojí so Sedem s. r. o. alebo poobedňajším vysielaním vo Fun Rádiu.

Bez Adely to nejde
Dnes jej patria prime-timy a vyzerá to tak, že sa bez nej pomaly nezaobíde žiadny veľký projekt. Adela však fakt, že už pomerne dlho je na Slovensku v podstate nenahraditeľná, vníma svojsky: "Ja si len jednoducho robím svoju prácu. Myslím si, že ak si ľudia robia svoju prácu dobre, tak ju môžu robiť dlho. Ale asi by som sa nechcela o päťdesiat rokov zobudiť pri tom, ako moderujem SuperStar s poradovým číslom 64,“ hovorí Adela Banášová.

Svoju súčasnú pozíciu vôbec nekomentuje ako splnenie nejakého veľkého sna. Nikdy totiž nevedela, čo chce vlastne robiť. "Krátke obdobie som chcela byť učiteľkou, ale inak som nikdy nemala víziu, čím by som chcela byť. Preto som rada, že sa pre mňa vôbec niečo našlo,“ spomína. Dnes už projekty, na ktorých jej ponúknu spoluprácu, selektuje. "Snažím sa nájsť vo veciach, ktoré robím, aj nejakú inováciu, zmenu. Preto som prijala ponuku tancovať v Let´s dance alebo robiť porotkyňu pre Slovensko má talent. Nerada by som sa zacyklila.“ Práve účinkovanie v Let´s dance opisuje ako jeden z najintenzívnejších momentov tohto roka. "Rok 2009 bol pre mňa výnimočný. Let´s dance mi okrem iného prinieslo aj také stabilnejšie súkromné zorganizovanie sa, ktoré je, myslím si, dôležité pre každého človeka,“ prízvukuje Banášová.

Stane sa slovenskou Oprah?
Uplynulý rok znamenal v jej kariére aj ďalší dôležitý posun - na svoju stranu si získala aj českého diváka. České webové portály sa predbiehajú v chválach na bezprostrednú slovenskú moderátorku a už sa hovorí aj o reálnych ponukách od susedov. Adela však prienik na českú scénu zatiaľ nejako extrémne nevníma. "Zatiaľ mám z Čiech len štandardné ponuky na firemné večierky, o veľkých projektoch sa zatiaľ len šušká. Či je to výrazný krok v mojej kariére, bude sa dať posúdiť až s odstupom času."

Zdravý nadhľad si udržuje aj pri zamýšľaní sa nad svojou budúcnosťou. Kedy sa už dočkáme jej vlastnej talk show v štýle Oprah Winfrey? "Nenazvala by som to talk show, lebo to slovo je už strašne sprofanované. Určite by som však chcela mať niečo vlastné. Už sa to chystalo x krát, ja sa na to však nejakým zvláštnym spôsobom zatiaľ necítim. Lenže ja sa nikdy na nič necítim, takže raz do toho budem musieť ísť,“ smeje sa. A čo začne robiť, keď prestanú chodiť ponuky? "No, mám dosť v pláne mať nejakú rodinu, to je v podstate môj jediný reálny plán. Bohužiaľ, je to vec, ktorá sa nedá realizovať len vlastným pričinením, a tak len dúfam, že to raz niekedy vyjde!“

01 - Modified: 2003-09-07 20:31:41 - Feat.: 0 - Title: Abbás odchádza a berie zo sebou aj cestovnú mapu
menuLevel = 2, menuRoute = style/rozhovor-1, menuAlias = rozhovor-1, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
02. jún 2024 18:51