StoryEditor

Mám na teba 8 minút. Alebo celý život

10.02.2011, 23:00
Keď sa povie rande - asi si predstavíte tvár milovanej či sympatickej (pri troche šťastia extrémne príťažlivej) osoby. Už len tí s bohatšou fantáziou si predstavia osem tvárí, osem stolov, jeden zvonček...A rýchle rande.

Ako by ste ohúrili ženu za osem minút? Čo by ste sa spýtali charizmatického muža, ktorý o chvíľu odíde za druhou? Zvládli by ste krátky rozhovor aj s nudným "ajťákom“? Ak je vaša odpoveď áno - máme pre vás tip: speed dating alias rýchle rande. Pretože verte či nie, Slováci začínajú prepadávať tejto americkej zábavke. Takže páni, máte vybraný ten správny sveter? Dámy, sú podpätky dosť vysoké? Poďme na to...             


Prelomíme ľady
Je osem hodín. V bare postávajú už aj na pohľad sympatickí ľudia, podávajú si ruky. Nádych - výdych, na dve hodinky nebude problém zahrať sa na slobodnú mladú ženu, ktorá, ak už aj nehľadá lásku na celý život, tak sa chce zabaviť. Dvere sa otvoria...

Potvrdenie registrácie z webu ide od ruky, a do ruky smeruje aj privítací drink, ktorý má prelomiť ľady medzi šestnástimi ľuďmi. O pár minút sa totiž ide randiť. Niežeby to potrebovali, niektorí muži pristupujú k ženám a suverénne sa zoznamujú ešte pred vypuknutím celej akcie. Ženy tiež vstanú od stolov a miešajú sa do davu. A že vraj je Slovač rezervovaný národ.

Zvoní na začiatok
Zatiaľ to vyzerá bezpečne. Muži i ženy sú príjemného vzhľadu, niekoľkých v miestnosti môžeme pokojne ovešať aj ceduľkou s nápisom krásavec či krásavica. Vôbec nie tie typy, ktoré by ste kvôli predsudkom (od asociálov po škraty) na zoznamovacej akcii čakali. OK, ľady sme prelomili, let´s date!

Prvý si k "rande stolu“ prisadne muž v obleku. Andrej, má po tridsiatke, pracuje s cennými papiermi a nedávno sa vrátil z Londýna. Aj preto sa prišiel zoznámiť. "Červené alebo biele víno,“ spýta sa. Po tom, ako sa zhodneme na červenom, sa začína príjemný rozhovor s človekom, ktorý sa na nudu vo svojom živote sťažovať nemôže. Celkom dobre sa bavíme, konverzácia ide sama od seba, nemusíme sa uchyľovať k pomocným otázkam, ktoré ležia na stole. Však skúste vymyslieť originálnu odpoveď na otázku - bez čoho si nevieš predstaviť svoj deň?!

Zazvoní zvonec a prvému rande je koniec. Andrej ide za ďalšou a vtipné je, že to ani neláme srdce, pretože sa tešíte na toho ďalšieho pána "na holenie“.

Divný Janko
Musíme sa však vrátiť k našej otázke na papieriku. Pretože, ak Janovi, ktorý sa tvári ako chodiaca encyklopédia poviete, že deň si neviete predstaviť bez kávy, vyhŕkne na vás: "Káva? Nie, správna odpoveď je predsa voda!“ Tak sa asi s úškrnkom ospravedlníte za vašu fatálnu chybu a vypočujete si, ako Jano je veľa čerstvej zeleniny (občas aj mrazenej, ale to sa nemá preháňať) a ako je vďaka nej už dva roky zdravý. Áno, niekedy aj osem minút vie byť dlhých.

"Dáš mi svoje číslo a priezvisko, pridám si ťa na Facebooku,“ informuje sebavedome. "Chyba, kontakty si vymieňať na speed datingu nemôžeme,“ znie odpoveď. A, našťastie, zazvoní ďalší - očakávaný zvonec.

So študentom ekonómie sme rozobrali obľúbené knihy, filmy a poradil aj zaujímavé divadlo. S 34-ročným Janom boli hlavnou témou naše cestovateľské zážitky i ázijská kuchyňa. Veľmi príjemná štvrťhodinka, človek zabudne aj na Jana, ktorý sa bojí kávy ako čert kríža.

Zákony džungle... v Bratislave
Keďže ani randiť by sa s prázdnym žalúdkom nemalo, nastáva prestávka na občerstvenie. Muži sa zhromaždia okolo baru, ženy sa zoznamujú s "konkurentkami“ pri ďalších stoloch. Pri bare počuť trmu-vrmu. "Chlapi, tá Zuzka je moja, hej? Ostatné vám nechávam,“ zdôrazňuje starý známy Jano. Zákony džungle fungujú aj v tejto bratislavskej kaviarni - a preto sa najvyšší z nich nevraživo spýta - "A kto povedal?“ Janko to skúsi ešte raz, no pri pohľade na dvojmetrového ide radšej k ďalšej dáme.
Po prestávke si prisadne jeden právnik, neskôr študent. Rozoberáme všetko možné, musím poznamenať, že svet má ešte nádej - existuje veľa príjemných, slobodných a vtipných mužov. Reč nestojí, človek sa dozvie aj veľa nového. A ak je vám osoba na druhej strane sympatická, stačí ho do 24 hodín označiť na webovej stránke. Ak vás označí tiež, zobrazia sa vám kontaktné údaje. Potom môžete randiť viac ako osem minúť. Alebo môžete nájsť nového kamaráta. To už je vaša réžia. Ak zhoda nenastane, môžete si spytovať akurát tak svedomie.

Ale späť do našej kaviarne, pretože si prisadol Peťo. Prototyp "ajtíčkara“ (na ich obranu: na speed datingu boli dvaja, jeden bol veľmi príjemný spoločník). Peťo bol však nemilosrdný. Vytiahol papier s otázkami a nedal sa zastaviť. "Aké oči by mal mať tvoj vysnívaný muž,“ pýta sa. "Nikdy som nad tým nerozmýšľala,“ znie odpoveď. Zlá odpoveď. Pretože to podľa neho musí vedieť každý (pre pokoj jeho duše som odpovedala modré, tie oči). Neprestal. Scenár sa opakoval s vlasmi, výškou, povolaním. "Koľko detí chceš mať?“ ... Po ôsmich minútach povedal, že sme našli zhodu len v štyroch otázkach. "Nebudeme si teda vymieňať kontaktné údaje,“ skonštatoval sucho a pobral sa na ďalší výsluch. A tu sa nastoľuje otázka, či náhodou aj on nehľadal toho vysnívaného muža s modrými očami.

Recept ako očariť
Posledné ôsme rande. Príjemný mladý muž. Manažér, rečník, dobrý spoločník, ktorý sa na konci rade maratónu dokonca dozvedel aj o tajne nasadenej novinárke. Pretože tak isto ako sa snažia títo muži - je to "makačka“ aj na ženskej strane stola. Byť šarmantná, odpovedať dôvtipne, vytiahnuť niečo aj z introvertov nie je vždy ľahké.

Takže konečné hlásenie: speed dating je rýchle zoznamovanie pre ľudí medzi 20 a 35 rokov. Príjemný spôsob, ako stráviť večer a aj možnosť, ako spoznať kopu zaujímavých ľudí. A keď z toho aj nebude láska na celý život - možno aspoň získate recept na thajské kura, ktoré bude milovať váš partnerom (chápajúci ťažký žurnalistický chlebíček). Alebo získate tip na darček pre kamarátku. Však sa blíži Valentín - a tí slobodní ho môžu pokojne stráviť príjemným zoznamovaním.

Navštívený speed dating organizovalo RandePreTeba.sk.

01 - Modified: 2004-02-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Stretnutie majiteľov Ferrari 02 - Modified: 2004-02-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Výsledky skupiny Fiat svedčia o ozdravovaní 03 - Modified: 2004-02-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: OMV investuje v Rumunsku 04 - Modified: 2004-02-29 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Postbus smeruje do Českej republiky
menuLevel = 2, menuRoute = style/styl, menuAlias = styl, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
20. apríl 2024 10:37