StoryEditor

"Voldemortov znak" možno čoskoro ožije. Na vašej koži

23.03.2012, 23:00
Autor:
mammam
Už čoskoro by sme s vlastným mobilom mohli komunikovať prostredníctvom tetovania.

Technológia, ktorú na patentovanie predložila Nokia, pripomína Voldemortovo znamenie, píše Forbes.

Prišla vám sms, oznámi vám vaše tetovanie krátkou vibráciou. Sci-fi? Vôbec nie, takúto technológiu predložila na patentovanie spoločnosť Nokia. Ide vlastne o vibračné magnetické tetovanie, ktoré vás upozorní na prichádzajúci hovor, správu, vybitú batériu, zmenu časového pásma... v podstate na čokoľvek. Možnostiam (a zdá sa, že aj technológiám) sa medze nekladú.
Nápad fínskeho technologického gigantu je pravdepodobne založený na princípe Bluetooth, vďaka ktorému bude vaša koža priamo komunikovať s vaším mobilom. „Zariadenie“ by malo byť možné na kožu natetovať, nalepiť, alebo jednoducho nasprejovať.

„Magnetická známka by mohla byť aplikovaná buď na používateľovu ruku, brušnú oblasť, prst, alebo necht,“ píše server BBC.
Okrem toho by sa nový vynález, pod ktorým je podpísaný tím pod vedením Zorana Radivojeviča,  mohol využiť aj na overovanie totožnosti. V skratke by teda mohol fungovať ako vaše osobné heslo. Počítač by najprv overil, či sa skutočne nachádzate v jeho blízkosti – a ak by to tak nebolo,  nezobrazil by svoj obsah.

V každom prípade zatiaľ hovorkyňa Nokie nepotvrdila, či spoločnosť nadviaže na patentovú prihlášku s ďalším výskumom. Dovtedy môžeme „voldemortovské znamenie“ obdivovať aspoň vo filmoch o Harrym Potterovi...      

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 03:19