StoryEditor

Najlepšie žiarovky na svete ovládate cez smartfón

25.10.2012, 07:00
Autor:
dpidpi
IT novinky týždňa: Nokia, zázračná žiarovka i program na zaostrovanie fotiek.

Najlepšie žiarovky na svete ovládate cez smartfón

Spoločnosť Scott Luminor prináša žiarovky, ktoré dokážete ovládať aj cez mobilný telefón alebo tablet. Už nemusíte vždy vstať a vypnúť svetlo, keď vám to nevyhovuje. Špeciálna žiarovka používa šetrné LED diódy a so smartfónom spolupracuje bezdrôtovo cez Bluetooth. Jej ovládanie je jednoduché a prostredníctvom aplikácie ich dokážete zapnúť či vypnúť alebo regulovať ich jas. K žiarovke sa dokáže súčasne pripojiť viacero mobilných telefónov. Ovládať ich tak môže každý člen rodiny. V portfóliu sa dokonca nachádza aj žiarovka, ktorej môžete meniť farbu svetla.

Nokia ukázala novinku s Windows Phone

Tento týždeň predstavila fínska spoločnosť Nokia nový jednoduchý smartfón, Lumia 510, s operačným systémom Windows Phone 7.5. Jeho prednosťou je najmä nízka cena. Na našom trhu sa objaví po novom roku s cenou okolo 200 až 250 eur. Zákazníkom ponúkne prehľadný 4-palcový displej s adekvátnym rozlíšením a až päť rôznych farebných variácií. Chod systému bude vďaka použitému hardvéru svižný a plynulý. Fanúšikov však nepoteší slabší 5 Mpx fotoaparát bez LED sveta alebo malá 4 GB pamäť bez možnosti rozšírenia microSD kartami.

Nezaostrené fotografie budú dokonalé


Ruský softvérový inžinier Vladimir Yuzhikov vyvinul vlastný softvér, ktorý dokáže nezaostrené alebo rozmazané fotografie takmer dokonale opraviť. Technológia, ktorú ste mohli vidieť len vo filmoch a kriminálnych seriáloch, je voľne dostupná. Algoritmus by mal dokonalo fungovať pri akejkoľvek snímke. Výsledky napríklad ukazujú snímku s rozmazaným textom, ktorý po oprave pohodlne prečítate. Podobnou možnosťou disponujú len drahé profesionálne programy, ako napríklad Photoshop od Adobe. Softvér získate na webovej adrese yuzhikov.com, dostupný je len pre počítače s operačným systémom Windows.

Aplikácia týždňa:
Poznámky dostupné kdekoľvek

Aplikácia Evernote je jednou z najlepších na trhu, ktorá dokáže zaznamenávať vaše poznámky. Na konte má už milióny stiahnutí z internetu a spokojných používateľov. Výhoda spočíva v tom, že vami napísané texty následne synchronizuje zo serverom a uloží. Sú tak dostupné pod jednou aplikáciou v telefóne, na počítači alebo v tablete. Okrem textu zaznamenáte do dokumentu aj zvuk alebo fotografie. Takto uložené dáta nestratíte, dokážete ich zaheslovať alebo jednoducho zatriediť a skladovať. Evernote je dostupný pre všetky bežne používané platformy operačných systémov zadarmo.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 16:40