StoryEditor

Aj jednoduché technické veci poslúžia ako vhodný darček

19.12.2011, 23:00
Nákup na poslednú chvíľu nemusí mať len podobu drahšieho zariadenia. Fanúšikov počítačov či ľudí denne pracujúcich s ním často potešia aj rôzne "maličkosti". V obchodoch je ich veľa.

Veľmi veľa vie spraviť nová ergonomická klávesnica so šikovnými tlačidlami alebo myš – rýchla a presná. Pri nich odporúčame siahnuť po laserových modeloch, ktoré poskytujú väčšiu presnosť snímania než optické myši. Pri myšiach i klávesniciach môžeme siahnuť po bezdrôtových modeloch a celých súpravách.

Potešiť môže aj nový USB kľúč na prenášanie dát alebo netradičná webová kamera. V ponuke sú napríklad i webové kamery zabudované do plyšových zvieratiek, ktorými môžeme potešiť i naše ratolesti.



Dobrým darčekom je aj chladiaca podložka pod notebook. Ochráni ho pred prachom, zníži jeho zahrievanie či umožní pohodlnú prácu na kolenách. Vo všeobecnosti sa dá očakávať lepší chladiaci výkon od podložiek s kovovou konštrukciou.
Potenciálne nič nepokazíme ani kvalitnými reproduktormi namiesto doterajších lacných plastových bez dobrého hudobného výkonu, alebo prenosnými k notebooku či novými slúchadlami. Na komunikačné služby typu Skype je dobré siahnuť po takzvaných headsetoch. Ich súčasťou je už mikrofón, no dajú sa použiť ako bežné slúchadlá. Zabíjame dve muchy jednou ranou.

Jednoduchým darčekom je aj fotorámček na prezeranie digitálnych fotografií. Dnešné fungujú aj ako meteostanice, rádiá či mp3 prehrávače.

Na domácom pracovnom stole tiež nemusí chýbať ani skener či tlačiareň. Hoci elektronické dokumenty začínajú dominovať, z času na čas sa zíde niečo vytlačiť alebo naskenovať. Odporúčame siahnuť po multifunkčných zariadeniach, ktoré kombinujú skener, tlačiareň a kopírku v jednom balení. Ak nehľadáme špeciálne zariadenie (napríklad ručný skener), ide o najvýhodnejšiu kúpu.

Častým cestovateľom sa môže hodiť aj taška, batoh či puzdro na notebook, prípadne tablet. Všímajme si predovšetkým doplnkové priehradky, v ktorých môžeme prenášať napríklad myš či iné príslušenstvo. Stavenie na istotu je decentná čierna farba, no dostupné sú aj najrôznejšie „excentrické“ farebné kombinácie. Pozor však na veľkosť, aby sa nám do tašky či batohu notebook vošiel bez použitia sily a ani v nej „neplával“.



Pokiaľ chceme osloviť slečny či dámy, aj pre ne sa ponúkajú rôzne produkty. Mobilné telefóny v dámskych farbách, červené čítačky elektronických kníh, digitálny fotorámik na poličku či stenu, slúchadlá ako šperk či rôzne špeciálne dámske edície produktov vedia potešiť. Pri týchto špeciálnejších edíciách však môže byť problém s dostupnosťou. 

Drobnosti pre USB
Majiteľov notebookov môžu potešiť i drobnosti ako malá lampička, ktorou si vieme večer osvetliť klávesnicu. Ide o investíciu doslova za pár eur. Zapája sa do USB portu.
Špeciálnou kapitolkou sú rôzne „technické hračky“, nazývané tiež gadgety. Sú doménou najmä elektronických obchodov, no mnohé bývajú bežne dostupné už aj v obyčajných počítačových predajniach. Ako netradičný vianočný darček môže poslúžiť USB skartovačka, vysávač či ohrievač alebo chladič nápojov.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 21:56