StoryEditor

Rukavice, ktorými ovládate smartfón cez Bluetooth

20.11.2012, 23:30
Autor:
dpidpi
Rukavice spolupracujú bezdrôtovo s telefónom, dokážete nimi ovládať skladby, hovory či hlasitosť.




Na svete je projekt špeciálnych rukavíc, ktoré spolupracujú bezdrôtovo s telefónom, dokážete nimi ovládať skladby, hovory či hlasitosť, napísal portál digitaltrends.com. Produkt reálne potrebuje ďalšie finančné prostriedky na rozbehnutie plnej výroby. Dvojica vývojárov predstavila špeciálne rukavice, ktoré sa budú vyrábať v rôznych modifikáciách, napríklad pre lyžovanie alebo motocyklistiku. Oproti obyčajným rukaviciam sú doplnené modulom Bluetooth a tlačidlami na ovládanie. Na ukazováku, prostredníku a prstenníku sú vždy dva, používateľ má teda k dispozícií až šesť ovládacích prvkov.

Tvorcovia však predpokladajú, že pri ich rukaviciach budete mať nasadené aj slúchadlá. Môžete tak jednoduchým stiskom palca a príslušného tlačidla zdvihnúť hovor alebo prepnúť skladbu. Nemusíte tak telefón zbytočne vyberať z vrecka, ako tvorcovia ukazujú na svojom videu. No pozabudli, že obdobné úkony zvládne aj ovládač na šnúre od slúchadiel. Každopádne rukavice navyše spolupracujú aj s ovládaním niektorých aplikácií.

Podpora je zaručená pre iOS a Android výrobky. Dobíjateľná batéria vraj vydrží 80 hodín prevádzky. Vývojárom chýba ešte približne 40-tisíc dolárov, aby rukavice mohli začať vyrábať a predávať.

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 05:34