StoryEditor

Apple sa inšpiruje. iOS sa mení na Android

12.06.2013, 00:00
Prostredie na iPhone či iPade sa zmení na nepoznanie.

Apple uvedením nového operačného systému pre telefóny či tablety zaskočil takmer každého. Novinkou nie je len viditeľne nový vzhľad, ale aj funkčnosť. Doteraz odmietaný multitasking, teda beh viacerých aplikácií súčasne, je v novom systéme povolený. Nejde však o jeho klasickú verziu, ktorá len zbytočne spomaľuje chod telefónu. Systém sa naučí, že každé ráno si prečítate maily alebo prezriete Facebook, a tak ešte predtým, ako tieto aplikácie spustíte, ich v pozadí aktualizuje.

Apple sa od Googlu naučil, že notifikačné sťahovacie lišty ľudia milujú, a tak budú v novom systéme priamo až dve. Aby to však nebolo úplne totožné ako v Androide, druhá v poradí sa vyťahuje zo spodnej strany. Zmien je v konečnom dôsledku až tak veľa, že z iOS 7 sa stal úplne nový systém.

Ľudia si však iPhone kupujú najmä kvôli jeho jednoduchosti a spoľahlivosti. Apple síce môže touto zmenou prilákať nových zákazníkov, ktorí túžia po zmene a imidžový iOS 7 s priehľadnými oknami sa im páči, no starých používateľov môže aj odradiť. Zmenu však Apple po siedmich rokoch urobiť musel. 

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
27. apríl 2024 14:00