StoryEditor

Počasie v mobile? Vyberte si z najlepších aplikácií

09.07.2013, 17:38
Autor:
dpidpi
Severský meteorologický inštitút sleduje podrobne každú malú obec. Aj na Slovensku.

Dokonalé počasie je pre mnohých základom na vysnívanú dovolenku či dobre naplánovaný víkend. Na internete sa nachádza mnoho rôznych zdrojov, odkiaľ je možné čerpať tieto informácie. Taktiež každý moderný smartfón už ponúka možnosť pozrieť si predpoveď počasia v telefóne. Teda aj bez teplomeru viete koľko je stupňov Celzia a o ktorej hodine sa dnes chystá dážď. Spoľahlivosť ale nemusí byť na sto percentnej úrovni a vznikajú aj fatálne omyly. Aby ste si letné počasie vedeli vychutnať čo najlepšie, pozrite sa na niektoré z týchto overených aplikácií. Pre správnu funkčnosť musíte mať však aktivované dátové spojenie (Wi-Fi alebo operátor). 

Slovenský meteorologický ústav

Profesionálna predpoveď počasia od slovenských meteorológov. Aplikácia má k dispozícií množstvo údajov, od teplôt cez oblačnosť alebo množstvo zrážok. Pre mnohých používateľov ale môže byť neprehľadná, ide najmä o preklopené údaje z webovej stránky v rovnakej forme, ktorá nie sú úplne prispôsobené mobilným telefónom. Doplnok je možné stiahnuť len pre operačný systém Android alebo sledovať cez shmu.sk

Android

 

Nórsky meteorologický inštitút 

Obľúbený server na predpovede počasia najmä kvôli jeho presnosti a dostupnosti. Aj na Slovensku v ňom nájdete každú malú i veľkú obec či mesto. K dispozícií máte aktuálnu alebo hodinovú predpoveď, no taktiež rôzne grafy a údaje o smere a rýchlosti vetra. Aplikácia je dostupná na Andoird, iOS a rovnako na stránkach yr.no 

Android

iOS

 

Haze

Pri tejto aplikácií sa kládol dôraz najmä na dizajn a funkčnosť. Farebné podanie je ovplyvňované aktuálnymi poveternostnými podmienkami a informácie sú zobrazované v bublinách. Haze je dostupný len pre iOS a je spoplatnený.

iOS

 

Yahoo! Weather

Ďalšie z veľmi pozitívne hodnotených aplikácií na počasie. Vývojári prinášajú jednu z najlepšie spracovaných doplnkov, ktoré spravujú počasie na mobilných telefónoch. Yahoo k mestám priraďuje vybrané snímky zo siete Flickr, ponúka výborné informácie, no nepokrýva každé mesto na Slovensku. Vo výhode sú len tie väčšie. Používatelia dostanú vo veľmi atraktívnej forme pomerne presné počasie. Pre operačný systém iOS je spracovanie na vyššej úrovni, avšak informácie zostávajú rovnaké.

Android

iOS

 

AccuWeather 

Jedna z najpoužívanejších aplikácií pre operačné systémy iOS a Android. AccuWeather taktiež patrí k prvým webovým serverom, ktoré začali poskytovať predpovede počasia do smartfónov. Údaje o teplote zobrazuje aj v pocitovej teplote, k dispozícií je viacero máp, ktoré ukazujú údaje z družíc alebo presné informácie o viditeľnosti či UV indexe.  

iOS

Android

 

Snímky: play.google.comm, itunes.com

menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
21. september 2024 09:24