StoryEditor

Vyčítame mu pár vecí. Stále však panuje v oblasti ohybných smartfónov

20.10.2022, 21:38
  • Nie všetci nutne túžia po skladacích smartfónoch. A to je v poriadku. Samsung cenou ani náhodou nenaznačuje, že Samsung Galaxy Z Fold 4 je pre každého.
  • Telefón má oproti minulej generácii vylepšený fotoaparát i vyšší výkon, navyše má skvele vyladenú prácu s viacerými aplikáciami.
  • Pozrite si aj testovacie fotky zo smartfónu v galérii.

Nie každý verí v úspech skladacích smartfónov, no tie si svoje miesto na trhu postupne budujú. Každá väčšia značka mobilných telefónov sa snaží mať v portfóliu aspoň jedného zástupcu z tohto odvetvia. Teda, až na Apple, ktorý ofi­ciálne nedáva žiadne náznaky, že by sa tejto oblasti venoval.

Analytici však tvrdia, že Apple predsa len na vývoji ohybného mobilného zariadenia pracuje. Ak sa totiž skladačky ukážu ako úspešné, nemôže si dovoliť zostať v úzadí.

image

Samsung Galaxy Z Fold 4 je vyspelá skladačka, ktorá sa nehodí pre každého. FOTO: Alžbeta Harry Gavendová/HN

Kým sa však ukáže, či si ľudia v konečnom dôsledku na ohybné telefóny zvyknú a či dôjde k ich väčšej penetrácii na trhu, budú sa ešte tieto zariadenia potýkať s vysokými cenami. Hoci tie by sa dali umelo znížiť, zatiaľ je tu predsa len pár dôvodov, pre ktoré sa ceny držia vyššie.

„Potrebné, veľmi špecializované komponenty sa stále vyrábajú len v malých množstvách a pravdepodobne preto sú stále veľmi drahé,“ vysvetľuje analytik Technalysis Research Bob O’Donnell. To však podľa neho vedie k veľmi komplikovanému problému: diely nemôžu byť lacnejšie, kým sa nevyrábajú vo veľkom, no zároveň nemá zmysel ich vyrábať vo veľkom, pretože spotrebitelia kupujú príliš málo takýchto drahých zariadení.

Pozrite si testovacie fotky z telefónu Samsung Galaxy Z Fold 4:

Exkluzivita

Na druhej strane, vysoká cena nemusí byť len prekážkou. Mastné sumy totiž jasne hovoria aj o exkluzivite produktu a dávajú najavo, že tieto zariadenia nie sú pre každého. Samsung zatiaľ situáciu rieši šalamúnskym spôsobom.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 80% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 12:25:51 - Feat.: - Title: KVÍZ: Špecifický volant, tlačidlá či displej? Spoznajte pohľadom do interiéru značky áut 02 - Modified: 2024-04-15 11:24:33 - Feat.: - Title: Samsung získa od Spojených štátov miliardy dolárov, má rozšíriť závod na výrobu polovodičov v Texase 03 - Modified: 2024-04-15 07:30:02 - Feat.: - Title: Predaj iPhonov klesá. Apple zaostáva v predajoch smartfónov za Samsungom 04 - Modified: 2024-04-13 22:33:46 - Feat.: - Title: Luxusné SUV, ktoré vyzerá i jazdí skvele. Briti však spravili krok, ktorý mnohých nepoteší 05 - Modified: 2024-04-10 13:14:11 - Feat.: - Title: Zaváhajú aj automobiloví experti: Spoznáte menej známe automobilky iba podľa loga?
menuLevel = 2, menuRoute = style/tech, menuAlias = tech, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 13:31