StoryEditor

Pšeničný šalát

03.02.2003, 15:45

320 g pšenice, 3 zelené papriky, 1 kg paradajok, 200 g cibule, 400 g TOFU, 2 dcl majonézy (najlepšie z TOFU), soľ, sójová omáčka
Dobre uvarenú (aspoň 10 hodín namočenú) pšenicu necháme vychladnúť a scedíme ju. Jaderníkov zbavené papriky pokrájame na rezance, paradajky na mesiačiky, TOFU a cibuľu na drobné kocky. Tofu pokvapkáme sójovou omáčkou. Všetko zľahka premiešame s majonézou. Posolíme. Udržujeme v chlade. Paradajky a papriky môžeme nahradiť lečom. Šalát je výdatný a sýty, preto ho podávame ako hlavné jedlo bez prílohy.

menuLevel = 2, menuRoute = style/volny-cas, menuAlias = volny-cas, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
26. apríl 2024 23:20