StoryEditor

Menu - recepty

24.02.2010, 23:00

Hlavné jedlo:

PSTRUH NA ROŠTE 

Čerstvý pstruh, bylinkové maslo, vetvička rozmarínu a tymianu, soľ, korenie.

Čerstvú rybu opláchneme studenou vodou a osušíme. Pred grilovaním rybu naplníme bylinkovým maslom, vetvičkou rozmarínu a tymianu.

Takto pripraveného pstruha osolíme a okoreníme.
Rybu položíme na horúci gril. Počas grilovania pri otočení ryby odporúčame potierať bylinkovým maslom.

KURACIE PRSIČKÁ PLNENÉ PARMEZÁNOVÝM ŠPENÁTOM

Čerstvé kuracie prsičká, listový špenát, maslo, parmezán, soľ, korenie.

Čerstvé kuracie prsičká umyjeme a vysušíme. Osolíme a okoreníme z oboch strán.

Na naplnenie mäsa si pripravíme listový špenát, ktorý sme pred tým krátko povarili vo vriacej vode. Ovarený špenát necháme vychladnúť. Do panvice dáme jednu polievkovú lyžicu masla, ktoré speníme. V masle rýchlo premiešame vychladnutý špenát.

Do takto pripravenej zmesi pridávame na hrubšie strúhaný parmezán.
Kuracie prsičká jemne narežeme tak, aby nám vznikol priestor na plnku. Vychladnutou
špenátovou plnkou naplníme mäso, ktoré potom spojíme špajdľou tak, aby
pri grilovaní zabránila vypadnutiu plnky z mäsa.
Grilujeme rovnakým spôsobom ako rybu.

Dezert:

FLAMBOVANÝ ANANÁS

Kryštálový cukor, maslo, olej, šťava z pomaranča a polovičky citróna, čerstvý ananás, škorica, čerstvá vanilka, ovocie na ozdobenie taniera, vanilková zmrzlina, rum.

Do panvice nasypeme asi dve - tri polievkové lyžice cukru a nahrievame panvicu na slabom ohni. Keď sa cukor roztopí (dávame pozor, aby nám neprihorel) pridáme jednu polievkovú lyžicu masla.

Zmiešame cukor a maslo a pridáme šťavu z pomaranča a citróna. Ustavične miešame, kým z toho nezískame omáčku. Pridáme ananás, ktorý sme na druhej panvici na oleji prudko opiekli 0 nie rozvarili. Ananás v karamelovej omáčke krátko povaríme na prudkom ohni, jemne posypeme škoricou, na drobno pokrájanou vanilkou a pridáme rum, ktorý vzbĺkne.

Po zhorení alkoholu ovocie spolu s omáčkou servírujeme na tanier, zdobíme vanilkovou zmrzlinou a ihneď podávame. Ovocie a omáčka musia byť horúce.

menuLevel = 2, menuRoute = style/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 12:28