StoryEditor

Test luxusu v prečo nie?!: Projektor ma inšpiroval

31.05.2012, 00:00
Autor:
REDRED
Tri novinky luxusu a jeden respondent, ktorý ich vyskúša na vlastnej koži.

B&O Beolit 12 (3 hviezdičky z piatich)

Páčia sa mi praktické produkty, ktoré prinášajú nové možnosti použitia pre niečo, čo sa na prvý pohľad javí ako jednoúčelové zariadenie. Mať k dispozícii kvalitný zvuk kdekoľvek a bez potrebného napájania sa hodí nielen na piknik v prírode. Vypočul som si v podaní tejto „skrinky“ rôznych interpretov a hudobné žánre. Musím uznať, že ma veľmi milo prekvapila najmä vysoká kvalita nízkych a stredných tónov aj pri vyššej hlasitosti.
Na druhej strane, keďže už vlastním podobné zariadenie od inej značky, ktorého zvukový prejav je do veľkej miery porovnateľný, ma zarazila výrazne vyššia odporúčaná cena. Viaceré praktické stránky zariadenia (chýbajúci docking, nie veľmi ergonomické riešenie napájania) akoby trpeli na úkor dizajnu. A nastavovanie sieťového pripojenia takisto nie je úplne intuitívne.
Dizajn Cicilie Manz som mal možnosť vyskúšať v žltom vyhotovení, ktoré ma až tak neoslovilo, ale určite si nájde nadšených „retro“ fanúšikov.

Plusy:
+ skvelý zvukový prejav
+ robustné a odolné vyhotovenie

Mínusy:
- pomer cena/výkon
- ergonómia pripojenia a wi-fi konfigurácia

 

Loewe Individual 55 3D (4 hviezdičky z piatich)
Aj keď nie som fanúšik televízie, rád si pozriem kvalitný film. Mať doma na tento účel televízor, ktorý svojím dizajnom pripomína štýlový nábytok, určite nie je zlá propozícia.
A keď sa k tomu pridá aj skvelý obraz s mimoriadnym farebným zobrazením, už chýba iba kvalitný obsah. Film Modigliani s Andym Garciom si v podaní Individual 55 skutočne užijete.
Aktívne okuliare na sledovanie 3D sú pohodlné, avšak po ich nasadení som začal vnímať prvé nedostatky. Pohľad pri hlbokom zábere odkrýva nežiadaný efekt „duchov“ a tenké prvky ako laná alebo rámy objektov sú často jemne zdvojené. Množstvo funkcií, ktoré táto televízia ponúka, je obrovské, a preto vyzdvihnem prehrávanie veľkého množstva audio- a videoformátov, a dokonca je tu aj možnosť pripojenia na elektronického „vrátnika“.

Plusy:
+ mimoriadne podanie farieb
+ zabudovaný PVR (rekordér)
+ prehrávanie množstva videoformátov

Mínusy:
- „duchovia“ pri 3D
- navigácia v menu

 

Epson EH-TW6000W (5 hviezdičiek z piatich)
Zážitok ako z kina v domácej obývačke je jeden z pôžitkov, ktoré som si doprial už dávnejšie. Prvotné obavy z prepojenia nového projektora sa hneď rozplynuli po rozbalení bezdrôtového zariadenia, ktoré je súčasťou dodávky. Samotný projektor má elegantný dizajn a tak trošku pripomína čelnú masku môjho auta. Už pri zapnutí ma oslovil tichý chod a relatívne rýchly štart. Obraz už pri továrenskom nastavení prezrádzal, že sa bude na čo tešiť. Chvíľka dolaďovania a výsledkom je naozaj skvelý obraz, a to aj pri sledovaní televízneho vysielania (v HD). Projekcia 3D obrazu je bezchybná a dodáva pocit hĺbky nielen za plátnom. Tento 3D projektor ma po dlhšom čase skutočne inšpiroval premýšľať o výmene môjho súčasného vybavenia.

Plusy:
+ vynikajúci obraz aj v 3D režime
+ dizajn a nízka hlučnosť (najmä v ECO móde)
+ bezdrôtový HDMI prenos

 


 
Ďalšie unikátne príbehy biznisu, exkluzívne rozhovory a reportáže nájdete v dnešnej life style prílohe HN v magazíne prečo nie?! Alebo najnovšie aj vo vašom iPade.

01 - Modified: 2004-08-09 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Podpisy za zánik SMK
menuLevel = 2, menuRoute = style/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
28. apríl 2024 12:18