Reuters
StoryEditor

Našli časti tela novinárky, ktorá zahynula pri plavbe ponorkou. Vrátane odrezanej hlavy

07.10.2017, 10:55
Autor:
TASRTASR
Dánske úrady našli časti tela nezvestnej novinárky.

Dánska polícia dnes oznámila, že potápači našli časti tela vrátane odrezanej hlavy švédskej novinárky Kim Wallovej, ktorú našli v auguste mŕtvu pri Kodani po tom, ako sa vydala na plavbu ponorkou s dánskym vynálezcom Petrom Madsenom.

Hlavu, nohy a oblečenie Wallovej objavili v piatok v zálive južne od dánskej metropoly, povedal v dnešnom vyjadrení pred novinármi vedúci vyšetrovania prípadu Jens Möller Jensen z kodanskej polície.

Zaťažené kovom

Časti tela boli podľa neho zabalené v plastových vreckách spolu s nožom a ťažkými kusmi kovu, ktoré ich mali udržať na dne. Našli ich neďaleko miesta, kde ešte v auguste objavili trup vtedy nezvestnej ženy. Zubné záznamy potvrdili, že hlava patrila Wallovej, pričom pokračuje pátranie po jej rukách, dodal vyšetrovateľ.

Informácie priniesli agentúry AP a DPA.

Nešťastná náhoda?

Madsen (46), ktorý je vo vyšetrovacej väzbe, naďalej tvrdí, že Wallovú (30) nezabil a zomrela nešťastnou náhodou, keď jej spadol na hlavu poklop ponorky. Na jej trupe však podľa polície bolo celkovo 15 bodných rán, aj keď príčinu smrti zatiaľ oficiálne nestanovili.

Voči vynálezcovi a majiteľovi ponorky už dávnejšie vzniesli predbežné obvinenie zo zabitia a zneuctenia ľudských pozostatkov. Podľa prokuratúry vyšetrovatelia našli v Madsenovom počítači videozábery mučenia a vraždenia žien, pričom ich považujú za pravé.

Našli trup

Wallovú naposledy videli 10. augusta večer, ako nastupuje v Kodani do Madsenovej ponorky, ktorá sa následne potopila, čo podľa vyšetrovateľov mohlo byť dôsledkom úmyselného konania. Telo novinárky v nej nenašli a Madsen spočiatku tvrdil, že pasažierku vysadil na malom ostrove.

Po nezvestnej novinárke pátrali policajti a dobrovoľníci z Dánska i susedného Švédska, na čo po viac ako desiatich dňoch vylovili z mora pri dánskom pobreží jej telesné pozostatky. Podľa polície išlo len o trup, pričom hlava a končatiny boli oddelené úmyselne. Prokurátor uviedol, že Madsen telo pred vyhodením do mora rozrezal a k trupu pripevnil rúru, aby sa potopil na dno.

01 - Modified: 2024-04-18 11:30:00 - Feat.: - Title: Pohlavie si budú môcť zmeniť už ako 16-roční. Švédsko jasnou väčšinou schválilo ľahšiu právnu tranzíciu 02 - Modified: 2024-04-17 08:47:12 - Feat.: - Title: Hasiči naďalej bojujú s požiarom historickej budovy kodanskej burzy. Hasiť ho budú zrejme ešte 24 hodín 03 - Modified: 2024-04-16 18:16:10 - Feat.: - Title: Požiar historickej budovy burzy v Kodani je pod kontrolou. Postavia ju nanovo 04 - Modified: 2024-04-16 12:00:39 - Feat.: - Title: VIDEO Ohnivé peklo v Kodani. Zhorela najznámejšia budova a symbol mesta, pripomína tragický požiar Notre Dame 05 - Modified: 2024-04-16 13:21:07 - Feat.: - Title: VIDEO: Ikonu Kodane zachvátil požiar, veža budovy zo 17. storočia sa v plameňoch zrútila
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 21:38