StoryEditor

V europarlamente sa našli stopy po kokaíne

18.07.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Náhodné kontroly na toaletách v Európskom parlamente v Bruseli odhalili stopy po kokaíne. Tvrdia to reportéri nemeckej televízie SAT1 päť rokov po tom, ako kokaín našli aj v priestoroch nemeckého parlamentu. Podľa reportérov nájdené množstvá kokaínu naznačujú pravidelné užívanie tejto drogy.

Náhodné kontroly na toaletách v Európskom parlamente v Bruseli odhalili stopy po kokaíne. Tvrdia to reportéri nemeckej televízie SAT1 päť rokov po tom, ako kokaín našli aj v priestoroch nemeckého parlamentu. Podľa reportérov nájdené množstvá kokaínu naznačujú pravidelné užívanie tejto drogy. "Niektoré množstvá boli také, že by prinútili políciu reagovať," povedal v relácii AKTE 05 jeden z prizvaných expertov Fritz Sorgel. Reportéri uskutočnili v bruselskej budove europarlamentu celkovo 46 testov a v 41 prípadoch našli vo vzorkách zotretých z povrchu na toaletách stopy po kokaíne. V jednom prípade bol jeho obsah vo vzorke taký vysoký, že k jeho užitiu muselo dôjsť len tesne pred kontrolou. "Som si istý, že systematické kontroly by odhalili kokaín všade. Preto vôbec nie som prekvapený, že sa našiel aj v Európskom parlamente," povedal profesor Sorgel.
Podľa moderátora relácie Ulricha Meyera je užívanie kokaínu rastúcim celospoločenským problémom, ktorý je "väčší, ako mnohí politici chcú pripustiť". Autori relácie zdôraznili, že budova Európskeho parlamentu je rozsiahlym komplexom, do ktorého má prístup mnoho návštevníkov. "Nechceme preto ukazovať prstom na žiadnych jednotlivcov či profesionálne skupiny," uzavrel Meyer.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
03. máj 2024 23:52