StoryEditor

V ambasáde SR bola výbušnina

21.11.2005, 23:00
Autor:
TASRTASR
V administratívnej budove vo švédskej metropole Štokholm, v ktorej sa nachádza aj slovenské veľvyslanectvo, včera našli výbušninu.

V administratívnej budove vo švédskej metropole Štokholm, v ktorej sa nachádza aj slovenské veľvyslanectvo, včera našli výbušninu. Objekt museli preto na krátky čas uzavrieť, informovala miestna polícia. Zatiaľ nie je známe, o akú výbušninu išlo, uviedla policajná hovorkyňa. Dodala, že ambasáde ani žiadnym iným úradom sídliacim v budove neboli adresované hrozby.
Ako píše tlačová agentúra Associated Press, očití svedkovia videli muža, ktorý utekal dole schodmi a nechal na mieste balík. Budova nebola evakuovaná, ale kým experti vyniesli zo schodiskovej šachty výbušninu, nemohol z nej nikto vyjsť ani do nej vstúpiť.
Slovenskú ambasádu informovala o podozrení švédska polícia okolo 13.00 hod. "Do pol tretej sa konala prehliadka budovy a jej okolia, napokon našich zamestnancov informovali, že sa môžu pokojne vrátiť do budovy," uviedol pre TASR hovorca rezortu slovenskej diplomacie Juraj Tomaga. Slovenskí diplomati sú v poriadku. Dodal, že slovenský zastupiteľský úrad má v päťposchodovej budove obsadené len tri štvrtiny jedného poschodia.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
04. máj 2024 15:11