Reuters
StoryEditor

Kniha o Trumpovi tvrdí, že je pologramotný. Som geniálny človek, vyhlásil prezident USA

07.01.2018, 16:54
Autor:
ČTKČTK
Kritická kniha o prezidentovi USA si vyžiadala reakcie svetových lídrov. "Nerobím si starosť o jeho duševné zdravie," vyhlásila napríklad britská premiérka.

Ku kritikom knihy nelichotivej k Donaldovi Trumpovi sa dnes pridal prezidentov politický poradca Stephen Miller a aj riaditeľ Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Mike Pompeo. Autor knihy Michael Wolff vo svojom diele spochybňuje schopnosti a duševné zdravie šéfa Bieleho domu.

Miller podľa agentúry Reuters pri bojovom interview v televízii CNN knihu Ohnivá zloba: Vnútri Trumpovho Bieleho domu označil za "nič než hromadu blbostí, skrz naskrz".

Pompeo sa zase v relácii Fox News Sunday na otázku týkajúcu sa tejto témy na chvíľu odmlčal, pretože, ako povedal, je to "absurdná otázka".

"Toto pochádza od ľudí, ktorí jednoducho ešte neprijali fakt, že prezident Trump je prezidentom Spojených štátov, a mne je ich ľúto...," vyhlásil Pompeo.

Wolff v knihe okrem iného napísal, že poradcovia prezidenta považujú za detinského a pologramotného. Museli vraj Trumpa často pracne zasväcovať do problémov takmer ako malé dieťa.

Donald Trump v reakcii vyhlásil, že nikdy neautorizoval Wolffov prístup do Bieleho domu a že jeho kniha je plná klamstiev. Na twitteri sa v sobotu označil za veľmi vyrovnaného a geniálneho človeka.

"Portrét prezidenta v tejto knihe je v úplnom rozpore so skutočnosťou, so skúsenosťami tých, ktorí s ním spolupracujú," povedal dnes Miller. Zároveň kritizoval bývalého Trumpovho poradcu Stevea Bannona, ktorého Wolff v knihe obsiahlo cituje.

Miller sa v rozhovore veľmi rozohnil a kritizoval spravodajstvo CNN a aj moderátora Jakea Tappera za tlak, ktorý na neho vo svojich otázkach vyvíja. Tapper potom náhle rozhovor ukončil so slovami: "Myslím, že som už premrhal dosť času svojich divákov."

Trumpa sa v sobotu už zastal napríklad minister zahraničia Rex Tillerson. Dnes ho podporila aj britská premiérka Theresa Mayová. Povedala, že si o jeho duševné zdravie starosti nerobí a že Trump je človek, ktorý sa snaží robiť rozhodnutia, ktoré sú v najlepšom záujme USA.

01 - Modified: 2024-04-05 06:35:26 - Feat.: - Title: Trump odsúdil konflikt na Blízkom východe. Izrael by mal rýchlo ukončiť vojnu v Pásme Gazy, vyhlásil 02 - Modified: 2024-03-30 20:28:56 - Feat.: - Title: Zviazaný Biden. Trump čelí kritike za podnecovanie k násiliu pre kontroverznú fotografiu 03 - Modified: 2024-03-30 06:53:03 - Feat.: - Title: Trump podľa prokuratúry porušil nariadenie súdu. Na sociálnych sieťach zverejnil nepravdivé informácie 04 - Modified: 2024-03-24 11:16:27 - Feat.: - Title: Zo zničenej stavby luxusný hotel. Trumpov zať Kushner má záujem o zbombardovanú budovu v Belehrade 05 - Modified: 2024-03-21 12:41:49 - Feat.: - Title: Okolo Trumpa krúži hrozba bankrotu. Na úrokoch stráca milióny denne
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
10. máj 2024 09:49