StoryEditor

Chcem zažiť niečo výnimočné

23.05.2007, 00:00

Chcete ísť na dovolenku, ale neláka vás pobyt v miestnych hoteloch a tlačenica na pláži? Chcete zažiť skutočne netradičnú dovolenku? Nie je problém. Cestovné kancelárie sú schopné vám poskytnúť aj to.
Smer safari
Predajcovia dovoleniek majú množstvo zaujímavých ponúk -- od zájazdov za rybolovom, alebo poľovníctvom až po poznávacie zájazdy do najvzdialenejších destinácií -- napríklad expedícia na severný pól. "Ponúkame exotiku vo viac ako 120 krajinách," tvrdí Jozef Zelizňák z cestovnej kancelárie BUBO.
Je jasné, že netradičné je pre každého niečo iné. Zatiaľ čo pre niekoho je potápanie, rafting, alebo horolezectvo stále "exotikou", pre iných je to už bežná vec. Takíto klienti hľadajú niečo viac. Cestovné kancelárie vám môžu ponúknuť napríklad safari vo všetkých známych afrických národných parkoch, alebo napríklad aj v Nepále, návštevu uzavretého Bhutánu, cestu do juhovýchodnej Indie, Jemenu či diktátorskej Severnej Kórey.
Nároční Slováci
Ako tvrdí Tomáš Zajac z cestovnej kancelárie M-travel, týždeň s aktívnym programom v Grónsku, pobyt spojený s golfom na najlepších svetových ihriskách, alebo ubytovanie v ľadovom hoteli za polárnym kruhom začína byť aj u Slovákov veľmi atraktívny.
Výnimkou tiež nie je cesta Transsibírskou magistrálou, kde môžete vidieť nedozernú tajgu a vydať sa po stopách Džingischána a dinosaurov nekonečnou stepou Mongolska.
Alebo jazda na slonoch a splav na bambusových pltiach v severnom Thajsku. Alebo pohľad na čajové plantáže a prechod po žeravom uhlí na Srí Lanke. Cestovné kancelárie vám ponúknu v podstate čokoľvek, na čo si spomeniete.
Samozrejme, že nechýba ani sprievodca. Zvyčajne s vami cestuje priamo zo Slovenska, ale v mnohých krajinách máte k dispozícii aj domáceho sprievodcu. Všetko zariadi kancelária.
Okolo sveta
Chcete vidieť čo najviac a vydať sa na cestu okolo sveta? Ani to nie je problém. Cestovné kancelárie zariadia aj to. Uvidíte Singapur, Austráliu, Nový Zéland, Cookove ostrovy, Tahiti, Bora Bora a zakončíte to v Hollywoode. A to všetko za približne 200-tisíc korún.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
23. apríl 2024 12:25