TASR/Marko Erd
StoryEditor

Šéf socialistov ocenil Šefčovičov krok. "Je to tímový hráč"

05.11.2018, 17:35
Autor:
TASRTASR
Podľa Staniševa ide o významný posun, pokiaľ ide o voľbu top kandidáta európskych socialistov na možného šéfa budúcej Európskej komisie.

Predseda Strany európskych socialistov (PES) Sergej Stanišev v pondelok ocenil postoj slovenského komisára Maroša Šefčoviča, ktorý sa v súboji o post volebného lídra eurosocialistov v nadchádzajúcich voľbách do Európskeho parlamentu (EP) rozhodol podporiť prvého podpredsedu Európskej komisie Fransa Timmermansa. 

O pozíciu lídra volebnej kandidátky PES, ktorá zahŕňa možnosť uchádzať sa o post budúceho predsedu Európskej komisie, mal záujem aj Maroš Šefčovič.

"Šefčovič je skutočný tímový hráč. Tento signál jednoty odráža celkovú atmosféru medzi členmi PES a jej podporovateľmi. Maroš bude zohrávať dôležitú úlohu v nadchádzajúcich europarlamentných voľbách, a to aj za hranicami Slovenska, na európskej scéne.

Už dnes je pozitívnym príkladom toho, ako zastupovať záujmy ľudí na najvyšších postoch v Bruseli a ako presadzovať pozitívne a pokrokové zmeny v Únii, osobitne v oblasti modernizácie európskej ekonomiky a konvergencie," uviedol Stanišev v správe pre médiá. 

Správa bola vydaná po oficiálnom oznámení, že Timmermans sa stal jediným volebným kandidátom eurosocialistov.

Podľa Staniševa ide o významný posun, pokiaľ ide o voľbu top kandidáta európskych socialistov na možného šéfa budúcej Európskej komisie. Pripomenul, že PES pripravila otvorený proces nominácií pre volebného lídra a diskusie medzi členskými stranami.

Tie prebehli pod vedením portugalského premiéra Antónia Costu a umožnili zjednotiť sa okolo silného kandidáta, ktorý zastupuje všetky strany a všetkých európskych občanov. 

Pozrite si aj rozhovor s Marošom Šefčovičom zo začiatku októbra, kde hovoril aj o svojej kandidatúre:

Stanišev zdôraznil, že obaja kandidáti - Šefčovič aj Timmermans - prispeli k pozitívnych diskusiám a predstavili svoje vízie o budúcnosti Európy.

"PES má vo Fransovi Timmermansovi silného spoločného kandidáta. Predstavuje zmenu smerovania pre Európu a do centra nášho volebného programu stavia hodnoty sociálnej spravodlivosti, rovnosti a udržateľnosti," uviedol Stanišev. 

Dodal, že Timmermans je v EÚ všeobecne uznávaný ako obranca zásad demokracie a právneho štátu a je známy aj ako bojovník za rovnosť a práva žien.

"Som si istý, že Frans je tou osobou, ktorú potrebujeme, aby viedla boj proti škodám, ktoré boli spôsobené EÚ, a že vynaloží maximálne úsilie pre spojenie progresívnych síl v Európe v mene sociálnej, spravodlivej a demokratickej Európskej únie," uviedol Stanišev.

01 - Modified: 2024-04-25 08:40:30 - Feat.: - Title: TikTok v EÚ pozastaví program odmien vo svojej aplikácii TikTok Lite 02 - Modified: 2024-04-23 10:50:13 - Feat.: - Title: Nová funkcia TikToku by mohla byť rovnako toxická a návyková ako cigarety. Dostane sociálna sieť stopku? 03 - Modified: 2024-04-18 17:24:22 - Feat.: - Title: Vláda na post eurokomisára za Slovensko podporuje Šefčoviča. Má silné postavenie, tvrdí Fico 04 - Modified: 2024-04-21 22:00:00 - Feat.: - Title: Vízia Draghiho a Lettu 05 - Modified: 2024-04-16 19:19:08 - Feat.: - Title: Podpredsedníčka Európskej komisie Jourová ide na turné za férovosť eurovolieb. Na Slovensku bude koncom apríla
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 00:41