22.07.2005, 00:00

ANGELA MERKELOVÁ, líderka nemeckej Kresťansko-demokratickej únie (CDU) a hlavná kandidátka na post spolkového kancelára v nadchádzajúcich septembrových voľbách, v rozhovore pre denník Financial Times povedala, že Nemecko sa má čo učiť o daňovej reforme od stredoeurópskych krajín ako Slovensko, ktoré zaviedli systém rovnej dane. (TASR)

V BAGDADE UNIESLI alžírskeho veľvyslanca Billa Rússiho a atašé Azzedína bin Fádíma. Podľa polície ich uniesli neznámi ozbrojenci spred reštaurácie v dvoch autách. (TASR)

TALIANSKY PARLAMENT včera schválil predĺženie vojenskej misie v Iraku o ďalších šesť mesiacov a súhlasil s jej financovaním až do konca tohto roku. (TASR)

ARIEL ŠARON sa podľa izraelského denníka Haarec nechce stretnúť pred augustovým odsunom z okupovaných území s palestínskym lídrom Muhamadom Abbásom. A to aj napriek snahe šéfky americkej diplomacie Condoleezzy Riceovej, ktorá je na návšteve v oblasti. Šaron je ochotný sa stretnúť s Abbásom až po odsune, ale nepraje si pri tom tlak zo strany USA. (hn/sb)

HOLANDSKÉMU TURISTOVI, ktorý na chorvátskom ostrove Vis stúpil v stredu večer na nášľapnú mínu, museli po prevoze armádnym vrtuľníkom do Splitu amputovať ľavú nohu. Nešťastník pozoroval hasenie rozsiahleho požiaru a pritom urobil osudný krok. (TASR)

OBEŤOU ZÁPLAV v Rumunsku sa už stal aj historicky najznámejší dub. Dub v transylvánskom mestečku Tebea, starý 400 rokov, bol symbolom boja za ľudské práva a vzniku dvoch vzbúr z 18. a 19. storočia. V stredu nevydržal nápor záplav a búrok. (TASR)

DROGOVÚ BANDU sa podarilo rozložiť rakúskym kriminalistom v spolkovej krajine Tirolsko. Vyšetrovatelia dovedna obvinili 70 osôb z porušenia zákona o omamných látkach. Zločinecká skupina predávala aj kokaín a tabletky extázy. (TASR)

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
07. máj 2024 02:50