StoryEditor

Exministra vyšiel bozk draho

30.03.2007, 00:00
Autor:
ČTKČTK

Jeden bozk bez "dovolenia" môže vyjsť niekedy dosť draho. Presvedčil sa o tom aj bývalý izraelský minister spravodlivosti Chaim Ramon, ktorého včera súd v Tel Avive odsúdil na 120 hodín verejnoprospešných prác za sexuálny delikt. Trojčlenná porota ho uznala vinným v prípade, v ktorom ho príslušníčka izraelskej armády obvinila, že ju minulý rok pobozkal proti jej vôli. Pôvodne Ramonovi hrozil za sexuálne obťažovanie až trojročný trest väzenia.
Exminister odstúpil v auguste minulého roka, keď prokuratúra rozhodla, že ho bude trestne stíhať. Počas procesu sa bránil tým, že s ním žena flirtovala a že bozk sama chcela. Porota svojím verdiktom taktiež rozhodla o tom, že Ramonov čin nepatrí k morálne zvrhlým, takže bude môcť byť naďalej poslancom izraelského parlamentu.
Exminister je jedným z lídrov vládnej strany Kadima (Vpred) premiéra Ehuda Olmerta. Ten s ním znovu ráta pri obsadením ministerského kresla. Právni experti sa však domnievajú, že verejná mienka bude silnejšia ako Olmertove plány. Izraelčania totiž proces s Ramonom pozorne sledovali a spájali ho so škandálmi ďalších politikov. Izraelský prezident Moše Kacav čelí obvineniam zo znásilnenia a Olmerta vyšetrujú pre finančný škandál pri privatizácii banky.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 13:56