StoryEditor

Babiš mladší: Môj otec klame, chcem vypovedať o svojom únose

15.11.2018, 12:50
Autor:
tektek
Premiér Andrej Babiš označil svojho syna za nedôveryhodného schizofrenika.

Babišov syn Andrej napísal v maile pre Seznam Správy, že si želá byť telefonicky v kontakte s českou políciou vyšetrujúcou jeho údajný únos na Krym. "Môj otec klame, chcem vypovedať o svojom únose, chcem byť v kontakte s políciou," cituje Seznam Babiša mladšieho.

"Teraz čítam v novinách, že môj otec povedal, že musím byť pod "neustálym dozorom " vzhľadom na moju pseudochorobu, ktorej sa hovorí schizofrénia. Tým prekročil červenú čiaru, pretože to je klamstvo a siaha to a dotýka sa to mojej osobnej slobody. Nie som vôbec pod "dozorom" vo Švajčiarsku, ale voľný. Čítal som tiež, že polícia znovu otvorila môj prípad "únosu "," napísal reportérom Seznam Správ Andrej Babiš mladší.

"Ak je človek naozaj unesený, alebo nie, je jedna záležitosť, ale to, že môj opatrovateľ povie: "Ja a tvoj otec urobíme všetko preto, aby si bol zavretý (v psychiatrickej liečebni), je druhá." Prajem si byť telefonicky v kontakte s políciou ČR, ktorá vyšetruje môj prípad z Ukrajiny a Ruska. Možno mi to za ten trik so skrytou kamerou vybavíte," dodal.

Premiér Andrej Babiš označil svojho syna za nedôveryhodného schizofrenika. Babiš označil aktuálnu kauzu Čapí hnízdo doslova za "puč Palermo". Povedal to po sérii schôdzok so šéfom ČSSD Jánom Hamáčkem, lídrom SPD Tomiom Okamurom a KSČM Vojtechom Filipomom.

​Pučom Palermo to označil kvôli tomu, že kauza eskalovala, keď bol na medzinárodnej konferencii v Taliansku. 

Syn premiéra Andreja Babiša je významnou figúrou v kauze Čapí hnízdo. Policajti ho nemohli dva roky vypátrať, podarilo sa to až reportérom Seznam Správ, ktorí ho našli vo Švajčiarsku, kde teraz žije aj so svojou matkou.

Babiš mladší povedal novinárom napríklad to, že bol držaný na Kryme proti svojej vôli. 

01 - Modified: 2024-04-19 16:05:21 - Feat.: - Title: Manželia Babišovci sa rozchádzajú. Prajeme si zachovať rodinnú harmóniu, uviedli 02 - Modified: 2024-04-12 18:17:18 - Feat.: - Title: Český štátny zástupca sa odvolal proti rozsudku v kauze Čapí hnízdo 03 - Modified: 2024-04-10 18:31:37 - Feat.: - Title: Podozrenie o podvode v kauze Čapí hnízdo dôkazy nepreukázali. Dôkazy neboli dostatočné 04 - Modified: 2024-03-06 21:27:24 - Feat.: - Title: Vzťahy Česka a Slovenska narušil Matovič, Fiala ich teraz ničí úplne, reaguje Babiš na odloženie rokovaní 05 - Modified: 2024-02-14 18:33:00 - Feat.: - Title: Rozhodnutie súdu rešpektujem, Babiša musíme porážať vo voľbách, vyhlásil český premiér
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 04:50