StoryEditor

Láka školáčky. Český reportér odhalil a natočil, ako predátor loví deti

15.05.2019, 18:32
Príbehy, ktoré reportér sledoval na serveri xchat.cz tri roky, ukazujú nebezpečenstvo, s akým sa môžu stretnúť deti na internete.

Hovorí si "Zrelý chlapisko" alebo tiež "Zvrhlý pán". Má päťdesiat, je rozvedený, žije sám a na internete oslovuje maloleté školáčky. Rovnako ako stovky ďalších sexuálnych lovcov, ktorí krúžia sociálnymi sieťami a vrhajú sa na deti, ktorým posielajú oplzlé odkazy, nechutné fotky, perverzné videá. Pre zábavu a vzrušenie.

Zvrhlého pána teraz chytil reportér českého denníka MF DNES na falošný profil trinásťročnej Aničky. Príbehy, ktoré reportér sledoval na serveri xchat.cz tri roky, ukazujú nebezpečenstvo, s akým sa môžu stretnúť deti na internete. A že pedofili lákajú deti z virtuálneho sveta na skutočné schôdzky.

"Ahoj batôžtek," prednesie päťdesiatnik s prešedivenými vlasmi a usmeje sa. Na zastávke električky v Prahe víta copatú Aničku s poznávacím znamením - červeným batôžkom.

Od fotografií penisu k stretnutiu

Minulý štvrtok ju našiel na serveri xchat. "Ahoj, ja mám ešte len trinásť," písalo dievča a niekoľkokrát to počas konverzácie zopakovalo. Muža vek neodradil. Naopak, mal z neho radosť. "Wooow, také mláďa," napísal jej.

A potom jej ukázal fotku penisu a poslal video, ako masturbuje. Medzitým ju zahŕňal lichôtkami na chate, v SMS a na WhatsAppe. Neustálym prosením z nej vylákal fotku, žiadal ďalšie a ďalšie a potom písal, ako sa nad nimi ukája.

Lenže virtuálny kontakt mu nestačil, Zvrhlý pán chcel viac. Hneď za pár minút po oslovení na chate nadhodil: "Vieš si predstaviť, že by sme sa stretli?"

A potom to zas a zas pripomínal. Stretli sa predvčerom. Stretnutie však neprebehlo tak, ako si predstavoval. Neskončili v hotelovej izbe ani s ňou nerobil oplzlosti, o ktorých jej písal.

Aničkou bol celý čas reportér MF DNES a na schôdzku prišla dospelá figurantka štylizovaná do vzhľadu dieťaťa. "Myslel som, že má viac, že ​​sa len tak omladzuje," vyhováral sa, keď sa novinári predstavili a pýtali sa, prečo posielal nechutnosti dieťaťu. "Na internete je to také zvláštne ..." dodal. Na sieti sa podľa neho každý vydáva za niekoho iného.

Naše správy si maž, radil dievčaťu

Päťdesiatročný muž si bol však celý čas vedomý, že robí niečo, čo by nemal, keď si s "Aničkou" písal na internete. Niekoľkokrát zopakoval, aby dievča ich diskusiu dôsledne vymazávalo.

"Prosím ťa, mažeš to naše písanie, aby to vaši nenašli? Aby potom náhodou nebol prúser," píše. A keď Anička v jednej chvíli vstáva od monitora, aby vyvenčila psa, nabáda ju, nech vypne xchat, aby si ich rozhovor na monitore nemohol nikto prečítať.

Ak by išlo o skutočné trinásťročné dieťa, mohlo mať správanie zvrhlého pána na jeho psychiku značný dopad. "Môže to silne ovplyvniť formovanie dievčenského obrazu o chlapoch, o sexe, o živote," upozorňuje detský psychológ Václav Mertin.

A nielen to. Muž sa podľa právnikov mohol dopustil aj trestného činu. "Minimálne ohrozenia mravnej výchovy mládeže," hovorí právnik Jakub Blažek. "A pretože bol miesto dievčaťa novinár, išlo o pokus o ohrozenie mravnej výchovy mládeže," doplnil.

Navyše by mohol byť trestaný už aj za "nadväzovanie nedovoleného kontaktu s dieťaťom" a za prípravu pohlavného zneužívania.

"Nemôžeme robiť kriminálnika z každého, kto sa zíde s trinásťročným dievčaťom. Ale v kontexte s tým, čo predchádzalo stretnutiu, môžeme povedať, že toto už bolo prekročenie hranice sebakontroly a smerovanie k faktu možného zneužitia," myslí si Martin Hollý, riaditeľ bohnickej psychiatrickej liečebne.

Odhalený deviant nie je jediný, na sieti sú ich stovky, ako ukázal projekt MF DNES, ktorý začal už v roku 2016.

01 - Modified: 2019-03-22 15:20:24 - Feat.: 0 - Title: Známy detský tábor čelí škandálu. Jeho vedúci mal obťažovať dievčatá 02 - Modified: 2019-03-26 09:22:35 - Feat.: 0 - Title: Prokuratúra začne trestné stíhanie v prípade zneužívania dievčat v detskom tábore
01 - Modified: 2024-03-21 14:00:00 - Feat.: - Title: Po Elvisovi prichádza na rad Jackson. Hudobná dráma o kráľovi popu by mala prísť do kín budúci rok 02 - Modified: 2024-03-09 15:21:34 - Feat.: - Title: V Poľsku rezignoval biskup, ktorý kryl prípady sexuálneho zneužívania 03 - Modified: 2024-03-01 20:04:38 - Feat.: - Title: V Rakúsku vyšetrujú 17 tínedžerov pre sexuálne zneužívanie dievčaťa 04 - Modified: 2024-02-22 07:52:24 - Feat.: - Title: Fico ustúpil tlaku verejnosti. Pri znásilnení by mali platiť doterajšie premlčacie doby, rozhodla vláda 05 - Modified: 2024-02-21 14:38:14 - Feat.: - Title: Páchatelia sexuálneho násilia v Británii si nebudú môcť zmeniť meno
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 15:22