Facebook/ChaChaLand
StoryEditor

Známy detský tábor čelí škandálu. Jeho vedúci mal obťažovať dievčatá

22.03.2019, 16:20
Autor:
mahomaho
Vo viacerých médiách sa objavili informácie, že v tábore malo dochádzať k sexuálnemu zneužívaniu neplnoletých dievčat.

Vedenie jedného z najznámejších detských táborov na Slovensku ChaChaLand sa ohradilo voči informáciám, ktoré sa objavili na sociálnych sieťach a v médiách. Viaceré bývalé členky tábora obvinili dlhoročného vedúceho zo sexuálneho zneužívania.

"Spájanie ChaChaLandu a desiatok dobrovoľníkov, ktorí s ním spolupracujú či spolupracovali, s informáciami zakladajúcimi sa na klamstvách, poškodzuje naše meno obzvlášť nekorektným spôsobom," píše sa vo vyhlásení tábora na sociálnej sieti.

Predstavitelia ChaChaLandu tvrdia, že nepoznajú dôvod šírenia týchto informácii a chcú sa voči nim brániť. "Budeme robiť všetko pre ochranu dobrého, 27 rokov budovaného mena, jednej z najúspešnejších detských rekreácií na Slovensku," uviedli.

"Považujeme za neprijateľné zverejňovať informácie tohto typu bez overenia si akýchkoľvek dôkazov. Keďže máme za to, že aktivitou niektorých osôb prišlo k naplneniu podstaty trestného činu a tiež zásahu do osobnostných práv, v súčasnosti podnikáme príslušné právne kroky," dodáva organizácia ChaChaLand.

Vo viacerých médiách sa objavili informácie, že v tábore malo dochádzať k sexuálnemu zneužívaniu neplnoletých dievčat vedúcim tábora. Jedna z bývalých členiek Katarína opísala dianie v tábore vo svojom blogu.   

Vedúcim tábora je už 27 rokov jeho zakladateľ Roman Paulíny, ktorý bol režisérom v Markíze a dnes pôsobí v RTVS, informuje Denník N, pre ktorý Paulíny odmietol, že by sa mal dopustiť zneužívania.  

ChaChaLand je detský tábor, ktorý na Slovensku funguje viac ako 27 rokov. Jeho program spočíva najmä v kultúrnych aktivitách. Každoročne sa ho zúčastňovali aj známe tváre z televíznych obrazoviek. 

01 - Modified: 2024-04-10 21:21:51 - Feat.: - Title: Europarlament predlžil pravidlá boja proti sexuálnemu zneužívaniu detí online, pomôže platformám ho odhaliť 02 - Modified: 2024-04-10 08:03:09 - Feat.: - Title: "Zúfalá manželka" Teri Hatcher bola, ako päťročná zneužitá strýkom. Stalo sa to v aute, zobral si aj servítky 03 - Modified: 2024-01-26 08:21:56 - Feat.: - Title: Škandál protestantských cirkví v Nemecku. Sexuálne zneužili takmer 10-tisíc detí, odškodniť ich chcú smiešnymi sumami 04 - Modified: 2024-01-14 09:00:00 - Feat.: - Title: Sexuálne, fyzické aj psychické. Noviny odhalili zneužívanie v odštiepeneckej katolíckej skupine 05 - Modified: 2024-01-04 13:38:20 - Feat.: - Title: Zverejnili dokumenty o predátorovi Epsteinovi. Potvrdzujú stretnutia s Trumpom, princom Andrewom aj Michaelom Jacksonom
menuLevel = 1, menuRoute = slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = slovensko, homepage = false
19. apríl 2024 05:29