StoryEditor

Trump do svojej kampane zaradil aj "autentické" videá svojich priaznivcov. Sú to však zaplatení herci

05.07.2019, 11:21
Autor:
magmag
Podporovatelia vo videách oslavujú opätovnú kandidatúru Donalda Trumpa a vyjadrujú mu podporu.

Americký prezident Donald Trump do kampane za svoje znovuzvolenie zaradil aj krátke a zdanlivo autentické videá svojich priaznivcov.

Podporovatelia v nich oslavujú jeho opätovnú kandidatúru a vyjadrujú mu podporu. Avšak teraz sa ukázalo, že aktéri nie sú jeho voliči, ale zaplatení herci.

"Prezident Trump odvádza skvelú prácu, nemohli sme si želať lepšieho prezidenta Spojených štátov amerických," hovorí usmievavá blondína vo videoklipe z floridskej pláže.

Video sa objavilo prvýkrát na konci mája na portáli YouTube. Neskôr sa v júni rozšírilo na sociálnych sieťach, najmä na Facebooku, píše BBC.

Svetlovlasá žena v klipe chodí po pláži a vystupuje ako Tracey z Floridy, meno je zobrazené hneď na začiatku videa. Neskôr sa ukázalo, že "Tracey" je herečka a jej klip je k dispozícii na webových stránkach iStock, kde si záujemcovia môžu za poplatok stiahnuť milióny fotografií, ilustrácií klipov či zvukových stôp.

Trump oficiálne kampaň za opätovnú kandidatúru začal v júni. Videá majú Američanom i svetu ukázať, že v Spojených štátoch žije mnoho Trumpových podporovateľov, ktorí sú z jeho pracovného nasadenia na čele vlády nadšení.

"Modlíme sa za prezidenta Trumpa a za jeho rodinu. Je silný a múdry," hovorí ďalší herec vystupujúci ako čašník Thomas z Washingtonu.

Na videá, v ktorých vystupujú miesto reálnych priaznivcov herci, upozornil prvýkrát novinár Judd Legum z amerického Popular.

Aj používatelia sociálnych sietí si všímajú, že na videách vystupujú zaplatení herci. "Ale Tracey nie je skutočná podporovateľka Trumpa. Je to modelka a jej video je na stiahnutie na iStock," píše Denis Perron na portáli YouTube. "Falošné správy !," píše Danny Lopez.

01 - Modified: 2024-04-23 21:54:52 - Feat.: - Title: "O ňom iba pozitívne". Exšéf bulvárneho denníka na súde opísal tajnú spoluprácu s Trumpovou kampaňou 02 - Modified: 2024-04-23 20:11:07 - Feat.: - Title: Experti krotia Zelenského nadšenie. Kľúčové otázky o americkej pomoci sú dve: Kedy a ako sa prejaví? 03 - Modified: 2024-04-22 18:10:50 - Feat.: - Title: Exprezident čelí ďalšiemu obvineniu. Trump sa snažil nelegálne ovplyniť prezidentské voľby, tvrdí obžaloba 04 - Modified: 2024-04-23 07:11:59 - Feat.: - Title: ANALÝZA: Výhra Kyjeva, prehra Trumpa. Kandidát na prezidenta má problém 05 - Modified: 2024-04-21 07:10:00 - Feat.: - Title: Trump zrušil prvý predvolebný míting od začiatku súdu pre zlé počasie
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 22:26