StoryEditor

Vodič Boltu v Prahe vyhodil z auta nevidiacu ženu, prekážal mu jej pes

18.02.2020, 09:42
Autor:
redred
Žena vystúpiť odmietla, pretože cestu domov už mala zaplatenú, lenže taxikár to podľa jej svedectva popieral.

Taxikár jazdiaci pre spoločnosť Bolt v Prahe surovo vytiahol z auta nevidiacu ženu, pretože nechcel odviezť jej vodiaceho psa. Polícia prípad rieši ako priestupok. Firma už s taxikárom ukončila spoluprácu a žene sa ospravedlnila. O prípade informoval český portál Deník N, ktorý tiež zverejnil video z celého incidentu.

Portál k videu uviedol, že žena dopoludnia zablúdila a požiadala o pomoc v hoteli v Bořivojovej ulici. Personál jej pomohol zavolať taxikára cez aplikáciu Bolt.

"Keďže som nevidiaca, mám vodiaceho psíka, takže som nasadla do auta a za mnou nastúpil psík. Ale vodič mi povedal, že psíka nevezme. Ja som mu povedala, že sa však bez neho nezaobídem, pretože som nevidiaca. Povedal mi, že ho to vôbec nezaujíma a nech vypadnem," opísala pre Deník N situáciu, ktorú na videu zachytila ​​aj svedkyňa udalosti.

Žena vystúpiť odmietla, pretože cestu domov už mala zaplatenú, lenže taxikár to podľa jej svedectva popieral. Následný konflikt sledovali ľudia z hotela a ďalší svedkovia, ktorí zavolali políciu.

Taxikár z miesta odišiel. Žena však v aute zabudla slepeckú palicu. "Ležala som na zemi, stiahol okienko a vyhodil tú palicu za mnou zrejme z okienka," povedala.

"Áno, touto udalosťou sa zaoberáme. V súčasnej chvíli prípad kvalifikujeme ako priestupok," uviedla hovorkyňa pražskej polície Violeta Siřišťová.

"Okamžite po tom, čo sme sa o tomto incidente dozvedeli, sme daného vodiča vyhľadali a na našej platforme sme ho zablokovali. S vodičom sme v úzkom kontakte a zisťujeme od neho podrobnosti," povedal ČTK mediálny zástupca firmy Bolt Jan Novosad.

S daným taxikárom podľa neho spoločnosť doteraz žiadny incident nemusela riešiť a tiež cestujúci ho oceňovali väčšinou najvyšším hodnotením. Firma Bolt sa už s nevidiacou ženou zachytenou na videu spojila a ospravedlnila sa jej.

"Ponúkli sme jej asistenciu, a ak sa rozhodne kontaktovať políciu, poskytneme pri vyšetrovaní maximálnu možnú súčinnosť," dodal Novosad.

01 - Modified: 2024-05-08 11:57:54 - Feat.: - Title: Český prezident Pavel: Rusko v Európe rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová 02 - Modified: 2024-05-09 12:30:00 - Feat.: - Title: VIDEO Takto vyzeral bizarný disco maratón v roku 1992. V Prahe sa tancovalo o 100-tisíc, víťazka vydržala cez 100 hodín 03 - Modified: 2024-03-31 14:22:41 - Feat.: - Title: Ukrajinská tajná služba SBU pomohla odhaliť proruskú vplyvovú sieť v Prahe, zameriava sa na europoslancov 04 - Modified: 2024-03-28 14:43:35 - Feat.: - Title: Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy 05 - Modified: 2024-03-28 13:33:11 - Feat.: - Title: Fatálna zámena pacientiek: V Prahe spravili tehotnej žene zákrok, kvôli ktorému potratila. Stalo sa to pri bežnej kontrole
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
11. máj 2024 00:11