Seabourn Encore začína túto sezónu so zastávkami v Indii, Indonézii a Singapure. Luxusná plavba na novej lodi bude vzrušujúca, pretože loď tejto spoločnosti nikdy nebola taká inovatívna. Tak, ako pri autách, aj medzi loďami je táto korunou vozového parku, ktorý je už teraz najmodernejší, najnovší a najuznávanejší. Spoločnosť Seabourn začala svoje plavby loďou Odyssey v roku 2009 a odvtedy sa posunuli obrovskými lodnými uzlami vpred. Program na lodi je skutočne pestrý: ponúka nákup s významným šéfkuchárom, množstvo obchodov, fitness centrum, ale aj ochutnávky vína a kaviár.pencore.seabourn.com
StoryEditor

Singapur zachraňuje turizmus: Spúšťa výletné "plavby nikam"

08.10.2020, 13:18
Autor:
ČTKČTK
Pandémia koronavírusu zasadila firmám prevádzkujúcim výletné plavby tvrdý úder celosvetovo.

Singapur od novembra začne takzvané výletné "plavby nikam". Lode sa vrátia do rovnakého prístavu, z ktorého vyplávali, bez toho aby zastavili inde. Ide o snahu oživiť turistický priemysel ťažko zasiahnutý pandémiou koronavírusu, uviedla agentúra Reuters. Niektoré letecké spoločnosti už skôr začali prevádzkovať "lety nikam".

Do pilotných plavieb sa v Singapure pustia dve spoločnosti. Ich plavidlá budú fungovať na polovičnú kapacitu, na palubách budú platiť striktné opatrenia proti šíreniu koronavírusu a lode sa budú držať vo vodách ázijského ostrovného štátu. Na plavby sa budú môcť vydať len obyvatelia Singapuru s negatívnym testom na koronavírus.

Pomoc ekonomike

Napríklad spoločnosť Royal Caribbean International ponúka plavby zo Singapuru do Singapuru na tri noci od 374 singapurských dolárov (vyše 230 eur).

Singapur plavby plánuje v čase, keď postupne uvoľňuje opatrenia proti šíreniu nákazy, aby podporil miestnu ekonomiku.

Pandémia koronavírusu zasadila firmám prevádzkujúcim výletné plavby tvrdý úder celosvetovo. Niektoré skoršie veľké ohniská nákazy sa objavili práve na turistických lodiach, pripomína Reuters. Prevádzkovatelia výletných plavieb v ďalších krajinách síce postupne obnovujú plavby, ich množstvo však nedosahuje kapacity z obdobia pred pandémiou.

Bojujú aj letecké spoločnosti

Podobný krok skúšajú aj niektoré letecké spoločnosti, ktoré v čase zatvorených hraníc a zrušených letov začali ponúkať "lety nikam" ľuďom, ktorým chýba samotné lietanie.

​Napríklad taiwanská spoločnosť EVA Air vyvolala v lete pozornosť letom z taiwanského medzinárodného letiska Tchao-jüan, kedy palubný personál pasažierom počas trojhodinového letu servíroval michelinské jedlo a s lietadlom pristál na rovnakom letisku, pripomína časopis Newsweek na svojom webe.

Austrálske Quantas Airways naplánovali na 10. októbra sedemhodinový vyhliadkový let zo Sydney, okrem iného nad Veľkým koralovým útesom, ktorý sa podľa televízie CNN vypredal za desať minút.

"Je to zrejme najrýchlejšie vypredaný let v histórii Quantasu," uviedol riaditeľ leteckej spoločnosti Alan Joyce. Cena letenky v turistickej triede záujemcov podľa televízie CNN prišla na 787 austrálskych dolárov (skoro 500 eur).

Naopak Singapur Airlines od plánu na trojhodinový let "nikam" upustili kvôli dopadom leteckej dopravy na životné prostredie. Namiesto toho chcú ponúkať zákazníkom večere v lietadlách, ktoré zostanú na zemi, píše The Washington Post.

01 - Modified: 2024-02-23 13:51:08 - Feat.: - Title: Najväčšia štúdia o očkovaní proti covidu odhaľuje skutočné zdravotné riziká, ktorým čelíte 02 - Modified: 2024-02-16 23:00:00 - Feat.: - Title: Dlhý covid vplýva inak na deti aj tehotné. U nás pomoc chýba 03 - Modified: 2024-02-13 23:00:00 - Feat.: - Title: Koniec singapurského sna. Tamojšie úrady riešia obrovskú kauzu prania špinavých peňazí 04 - Modified: 2024-01-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako sa symptómy covidu zmenili s každým novým variantom 05 - Modified: 2024-01-16 08:33:46 - Feat.: - Title: Ohrozenie zdravotného systému a 7000 obetí. Štúdia odhaľuje dôsledky neočkovania sa proti covidu
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 23:46