iDNES.cz/Jiří Meixner
StoryEditor

V Prahe sa konala nelegálna párty s vyše sto ľuďmi. Polícia sa do klubu dostala pomocou baranidla

28.11.2020, 10:12
Autor:
ČTKČTK
Vstup do priestorov klubu v centre Prahy bol na heslo.

Polícia v noci na sobotu zasahovala v centre Prahy v klube, ktorý otvoril napriek nariadeniu vlády kvôli koronavírusu. Informáciu portálom TN.cz a Blesk.cz potvrdila na svojom webe polícia.

V klube v Anenskej ulici sa podľa polície zišlo vyše 119 mladých ľudí, ktorí sa tam zúčastnili na nelegálnej párty. O akcii sa dozvedeli cez uzavretú skupinu na sociálnej sieti, uviedol Blesk.

"Keďže bol podnik zatvorený a na výzvy nikto nereagoval, musel byť do neho vykonaný násilný vstup," uviedol policajný hovorca Jan Daněk. Podľa Blesku policajti použili baranidlo a hák.

Vstup do priestorov bol na heslo. Portál TN.cz uviedol, že párty sa začala v piatok po 22:00 a mala trvať do 4:00 ráno. Polícia na miesto dorazila pred polnocou.

Na párty boli prevažne cudzinci

Na mieste zasahovala aj zdravotnícka záchranná služba, ktorá skontrolovala všetkých účastníkov a odviezla 22- ročnú ženu kvôli intoxikácii alkoholom do Nemocnice Na Bulovke. Záchranka to uviedla na Twitteri.

"Keď sa policajti dostali do pivničných priestorov, tak zistili, že sa tam nachádza 119 ľudí, ktorí sa tam zúčastnili na akejsi nelegálnej párty," uviedol Daněk.

Podľa neho išlo o 102 cudzincov a 17 Čechov. "Medzi nimi bolo osem osôb, u ktorých sa domnievame, že išlo o organizátorov akcie a tí skončili na policajnej stanici, aby situáciu vysvetlili. Okolnosťami prípadu sa zaoberáme a je predpoklad, že vec bude riešená oznámením správnemu orgánu," dodal hovorca.

Reštaurácie, hudobné a tanečné kluby a ďalšie podobné zariadenia musia mať v Česku zatvorené v dôsledku nariadenia kabinetu v rámci opatrení proti šíreniu koronavírusu. Reštaurácie môžu prevádzkovať výdajné okienka, ale len do 23:00, kedy tiež začína platiť zákaz vychádzania.

Reštaurácia otvorila napriek zákazu

V piatok napriek zákazu otvorila reštaurácie Šeberák v pražských Kunraticiach, majiteľ uviedol, že tým chcel vyjadriť nesúhlas s podľa neho chybným postojom vlády voči podnikateľom.

Na konci októbra odhalila mestská polícia reštauráciu otvorenú napriek vládnemu zákazu v Pardubiciach na sídlisku Dukla.

Strážnici v spolupráci so štátnou políciou v krčme zistili osem ľudí. Pred okolím bola reštaurácia maskovaná, napríklad okná mala zatemnené.

01 - Modified: 2024-04-26 09:59:26 - Feat.: - Title: Český miliardár Křetínský vstupuje do oceliarskej divízie Thyssenkrupp 02 - Modified: 2024-04-25 08:58:51 - Feat.: - Title: Ďalší odchod z Fialovej vlády, končí ministerka pre vedu a výskum 03 - Modified: 2024-04-25 09:04:50 - Feat.: - Title: Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne, mnohí hlásia stopercentnú škodu 04 - Modified: 2024-04-24 10:55:28 - Feat.: - Title: Česká polícia rozbila gang falošných bankárov. Spáchali škody vo výške desiatok miliónov korún 05 - Modified: 2024-04-23 15:55:06 - Feat.: - Title: Česko oceňuje dohodu Arménska a Azerbajdžanu, nestabilita nahráva Rusku, tvrdí český minister Lipavský
menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 16:23