StoryEditor

Identifikovali dvoch vrahov Djindjiča

19.03.2003, 23:00
Autor:
TASRTASR

Srbská vláda oznámila, že identifikovala dvoch z trojice priamych vykonávateľov atentátu na premiéra Zorana Djindjiča, zavraždeného v stredu minulého týždňa.
Včerajšie noviny zverejnili identikit tretej osoby so žiadosťou polície o pomoc pri identifikácii. "Vieme, odkiaľ strely prišli. Identifikovali sme dvoch z trojice vrahov. Tretí je na fotografii," vyhlásil v noci na včera srbský minister vnútra Dušan Mihajlovič.
Djindjiča, prozápadného reformátora, usmrtil ostreľovač 12. marca pred vchodom do sídla vlády. Predpokladá sa, že vrahovia sú z prostredia organizovaného zločinu, ktorému Djindjič krátko pred smrťou vyhlásil vojnu. Hlavný podozrivý zo zorganizovania vraždy -- vodca mafiánskej skupiny zvanej zemunský klan a bývalý veliteľ špeciálnych jednotiek srbskej tajnej polície -- Milorad "Legija" Lukovič zostáva na slobode. Podľa polície trojica mužov vyzbrojená ostreľovacou puškou a dvoma ručnými zbraňami vykonala atentát z druhého poschodia neďalekej budovy.
V rámci rozsiahlej policajnej akcie, ktorá sa výrazne opiera o vyhlásený výnimočný stav, úrady zadržali viac ako 750 osôb, údajných členov a spoločníkov zemunského klanu. Medzi zadržanými sú aj dvaja poprední predstavitelia bezpečnostných zložiek z čias Miloševiča a populárna speváčka Svetlana "Ceca" Ražnatovičová, vdova po vojnovom lordovi Željkovi "Arkanovi" Ražnatovičovi, ktorého zavraždili v januári 2000.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
18. máj 2024 10:09