StoryEditor

Chorvátske cesty zaplnili kolóny áut

30.07.2010, 16:21
Autor:
TASRTASR

Predpovede, že nadchádzajúci víkend bude na chorvátskych cestách jedným z najrušnejších v letnej sezóne, sa začali napĺňať už dnes popoludní.

Ako informuje Chorvátsky autoklub (HAK), na viacerých miestach sa už vytvorili až 20 kilometrov dlhé kolóny motorových vozidiel.

Vzhľadom na zhoršenie počasia smeruje množstvo dovolenkárov na diaľnici A1 z jadranských letovísk smerom na Záhreb, osobitne zlá je situácia v úseku medzi Bosiljevom a Karlovacom. O podobne dlhej kolóne prišli aj informácie z Istrijského polostrova z diaľnice Y v smere na Slovinsko.

Inak tomu nie je ani na diaľničných úsekoch A1 a A6 medzi Rijekou a Záhrebom, či na komunikáciách A2 a A3 v smere na Slovinsko. Len pomaly napreduje doprava na ostrove Krk, a to pred mostom vedúcim na pevninu, či pred Záhrebom pred vstupom na diaľnicu, kde sa vytvorila asi štvorkilometrová kolóna.

Chorvátsky autoklub odporučil motoristom, aby v Demerje pred Záhrebom pri platení za využitie diaľnice využili možnosť platiť bankovou kartou, pretože tu sú čakacie lehoty podstatne kratšie.

Vzhľadom na mokrý povrch a klzkosť vozoviek na väčšine chorvátskeho územia súčasne vyzval vodičov, aby rýchlosť prispôsobili daným podmienkam.

Aktualizované informácie pre dovolenkárov uverejňuje nielen v chorvátskom, ale aj anglickom, nemeckom a talianskom jazyku Chorvátsky autoklub na svojej webovej stránke www.hak.hr

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 13:39