StoryEditor

V USA odstúpil kandidát na prezidenta. Po obvinení zo sexuálnej aféry

03.12.2011, 23:00
Autor:
TASRTASR

Republikánsky kandidát na prezidenta USA, podnikateľ Herman Cain dnes v Atlante oznámil, že odstupuje od kandidatúry na prezidenta pod obvinení zo sexuálneho obťažovania a manželskej nevery.

"Dnešným dňom, po množstve modlitieb a skúmania duše, odstupujem z prezidentskej kampane," oznámil pred kamerami televízie.

Cain s manželkou po boku povedal svojim stúpencom, že obvinenia, ktoré sa zniesli na jeho hlavu v uplynulých dňoch, sú "nepravdivé". Zobrali si však svoju daň na jeho rodine, ktorá sa ocitla pod veľkým tlakom médií. Rozhodol sa preto odstúpiť z kampane, aby ušetril svoju rodinu stresu.

Od začiatku jeho volebnej kampane ho štyri ženy obvinili zo sexuálneho obťažovania. A pred piatimi dňami akási žena z oblasti Atlanty vyhlásila, že udržiavala s Cainom 13 rokov intímny vzťah. On vzťah vo vysielaní televízie CNN poprel.

Podpora Caina v predvolebných prieskumoch stúpala až do konca októbra, kedy preniklo na verejnosť, že ho dve ženy v 90. rokoch obvinili zo sexuálneho obťažovania. Potom sa postupne objavili aj ďalšie obvinenia.

Zdroj: Associated Press, Reuters, DPA

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
19. apríl 2024 04:03