StoryEditor

Kanada prežila drámu, Boeing sa vo vzduchu rozpadal

30.05.2012, 00:00
Autor:
(čtk)(čtk)

Kanada včera zažila obrovskú drámu. Krátko po štarte z letiska v Toronte sa začal vo vzduchu rozpadať veľký Boeing s 334 ľuďmi na palube. Na zem začali padať horiace trosky z lietadla. Pilotom sa nakoniec podarilo núdzovo pristáť a zabrániť veľkej katastrofe. "Boeing 777 spoločnosti Air Canada sa musel vrátiť krátko po štarte po tom, čo mu prestal fungovať jeden motor," povedal médiám hovorca aeroliniek Peter Fitzpatrick.

Svedkovia tvrdia, že pred jeho pristátím padali z neba na zem v okolí mesta horiace trosky. Polícia potvrdila správy o tom, že pri meste Mississauga neďaleko letiska padajúce kovové úlomky lietadla poškodili niekoľko áut.

Stroj smeroval až do Japonska. Nikomu z 318 cestujúcich a 16 členov posádky sa nič nestalo. Presnú príčinu poruchy odhalí až skúmanie čiernych skriniek. Podľa niektorých informácií sa po štarte Boeingu prehriali motory. Incident sa stal asi dva mesiace po tom, čo musela pre bankrot svoju činnosť ukončiť spoločnosť, ktorá sa aerolinkám Air Canada starala o údržbu strojov.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. apríl 2024 05:21