StoryEditor

Žiadne onuce a ušianky. Ruská armáda sa zbavuje prežitkov

18.01.2013, 10:35
Autor:
TASRTASR

Ruskú armádu čaká zrejme ďalšia veľká zmena: po nahradení onucí ponožkami bude nasledovať aj vyradenie tradičných ušianok a nich výmena za iný typ zimných čiapok a kukly.

Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na Temerlana Darsigova, viceprezidenta firmy BTK group., ktorá sa podieľa na vývoji nových uniforiem pre vojakov ruskej armády. Podľa plánov mali nové uniformy nahradiť staré do konca roku 2014, ale zatiaľ nebol podpísaný kontrakt s firmou na dodávku.

Darsigov pre RIA Novosti spresnil, že v súlade s návrhmi jeho firmy by sa súčasťou uniformy príslušníkov ruskej armády mala stať flísová bunda, vetruodolná súprava ošatenia, obuv vhodná aj do silných mrazov, ako aj kukla, šál v tvare tunela a zimná čiapka, ktorá bude pri používaní súčasných komunikačných technológií vhodnejšia ako ušianka.

Okrem toho, že nová uniforma bude mať dlhšiu životnosť, je navrhnutá tak, že sa jej jednotlivé súčasti dali kombinovať a vrstviť, takže jej používatelia budú mať vždy komfort, dodal Darsigov.

Začiatkom týždňa ruské médiá zverejnili návrh ministra obrany Sergeja Šojgu, aby armáda do konca roku 2013 prestala používať onuce a nahradila ich vo výstroji ponožkami. Podporili ho aj poslanci Štátnej dumy.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 00:24