StoryEditor

Povodne v Taliansku si vyžiadali už päť obetí

26.10.2011, 12:27
Autor:
TASRTASR

Na najmenej päť sa zvýšil počet obetí povodní v Taliansku, ktoré v noci nadnes zasiahlo regióny Ligúria a Toskánsko na severozápade a v strednej časti krajiny.

"V tejto chvíli je ťažké s istotou potvrdiť počet nezvestných. Je ich okolo osem. Stovky ľudí museli opustiť svoje domovy," uviedol guvernér regiónu Ligúria Claudio Burlando pre televíznu stanicu Sky TG24.

Traja ľudia zahynuli v troskách zrúteného domu v Borghetto di Vara, vidieckom sídle pri prístave La Spezia, kde sa z brehu vyliala rieka Vara. Jedna žena prišla o život v Toskánsku, keď jej auto vzala náhla povodňová vlna na ceste v mestečku Aulla v provincii Massa Carrara. Z Aully evakuovali približne 300 ľudí na pomocou motorových člnov.

Silné dažde spôsobili ochromenie cestnej i vlakovej dopravy. Mnoho menších mostov je zničených alebo ich celkom odplavila veľká voda, spresnila agentúra DPA. Taliansky úrad civilnej ochrany vydal nadnes výstrahu pred silným dažďom pre severovýchodné regióny Benátsko a Friuli. Silne pršať začalo i v regióne Lazio v strede krajiny, kam patrí i metropola Rím.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
24. apríl 2024 12:28