StoryEditor

Biely dom: Tvrdenia sýrskeho prezidenta nie sú vierohodné

07.12.2011, 17:10
Autor:
TASRTASR

Biely dom dnes odmietol tvrdenia sýrskeho prezidenta Bašára Asada o tom, že nenariadil svojim jednotkám zabíjanie pokojných demonštrantov.
"Jednoducho to nie je vierohodné," uviedol hovorca Bieleho domu Jay Carney v reakcii na Asadov rozhovor s moderátorkou Barbarou Waltersovou pre americkú televíziu ABC.
Asad v rozhovore povedal, že žiadna vláda na svete nezabíja svojich ľudí, ak ju nevedie šialenec. Tvrdil, že nevelil vojakom, ktorí na ľudí zaútočili a nevydal žiadny príkaz "vraždiť alebo byť brutálny".
Podľa Carneyho slov bol "svet svedkom toho, čo sa stalo v Sýrii". Spojené štáty a mnohé krajiny sveta, ktoré spoločne odsúdili brutálne násilie v Sýrii, presne vedia, čo sa stalo a kto je zodpovedný, dodal hovorca.
"Nemyslím si, že by niekto, kto si pozrie rozhovor, považoval Asadove odpovede za vierohodné," poznamenal Carney v súvislosti s interview.
Americké médiá citovali aj hovorcu ministerstva zahraničných vecí USA Marka Tonera, ktorý označil "za absurdné", že sa Asad pokúšal skryť za tvrdenie, že nemá výkonnú moc.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
20. apríl 2024 05:30