StoryEditor

Pečená kačka s TOFU plnkou

03.02.2003, 15:19

1 kačka, 100 g masla, majoránka, drvená rasca, soľ plnka: 3 rožky, 200 g údeného TOFU, 150 g mrazeného hrášku s mrkvou, 3 vajcia, 3 dcl mlieka, vegeta, majoránka, drvená rasca, petržlenová vňať, pór
Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali 1 vajce s majoránkou. Pridáme postrúhané TOFU, hrášok s mrkvou, vajcia, posekanú petržlenovú vňať a pór, rascu majoránku, vegetu a soľ. Zmes dobre premiešame. Kačku dôkladne očistíme a umyjeme. Vnútro vysolíme, naplníme pripravenou plnkou a otvor zašijeme. Kačku posolíme a posypeme majoránkou i rascou aj zvonku. Dáme piecť do vyhriatej rúry v maslom potretom pekáči prsiami dolu. Podľa potreby podlievame vodou a otáčame. Ak sa z kačky vypečie veľa masti, odlejeme z nej do hrnčeka a necháme stuhnúť. Upečenú kačku rozporciujeme a podávame so zemiakmi alebo s ryžou. Rovnaký postup môžeme použiť aj v prípade pečeného kurčaťa.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
25. apríl 2024 19:30