StoryEditor

Kysnutý závin s TOFU

03.02.2003, 15:16

cesto: 800 g hrubej múky, 1 lyžička cukru, 1 kocka droždia, 3,5 dcl vody, 1 lyžička bazalky, 6 lyžíc oleja, 1 lyžička oregana, 5 strúčikov cesnaku, 2 - 3 lyžičky soli plnka: 3 lyžice oleja, vňaťová cibuľa, 500 g zeleniny podľa sezóny (napríklad kelu, kapusty, zelenej fazuľky) 150 g lahôdkového (alebo doma namarinovaného) TOFU, 2 vajcia
Z vody, cukru a droždia urobíme kvások. Do misky dáme múku, soľ, pretlačený cesnak, olej, koreniny, pridáme kvások a vypracujeme tuhšie cesto. Necháme kysnúť na teplom mieste. Medzitým na oleji podusíme posekanú cibuľu s malými kúskami zeleniny, pridáme na kocky nakrájané TOFU a zahustíme vajíčkami. Vykysnuté cesto rozdelíme na polovice a vyvaľkáme ho na šírku formy (tehla), v ktorej ho budeme piecť. Vychladnutú plnku natrieme na oba diely cesta. Zvinieme ich a preložíme do vymastenej formy. Pečieme asi 45 minút pri teplote 200 C.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
27. december 2025 03:51