StoryEditor

TOFU na uhorský spôsob

03.02.2003, 15:19

400 g doma namarinovaného (alebo kúpeného lahôdkového) TOFU, 200 g hydinovej šunky, 150 g údeného TOFU, 4 menšie papriky, 6- 8 paradajok, jedna veľká cibuľa (v lete použijeme mladú cibuľku aj s vňaťou), 2 lyžice paradajkového pretlaku, olej, mletá sladká i pálivá paprika, mleté čierne korenie, soľ, 1-2 strúčiky cesnaku, sendvič nakrájaný na plátky
Cibuľu speníme na oleji, pridáme na kocky pokrájanú šunku, papriky, paradajky, pretlačený cesnak s paradajkovým pretlakom a mletou paprikou. Dáme dusiť. Osolíme, okoreníme a tesne pred dokončením pridáme na kocky pokrájané údené TOFU. Medzitým opečieme na oleji plátky namarinovaného TOFU, ktoré sme dali do marinády podľa návodu na str. ..už predošlý deň. Na tej istej panvici opečieme aj plátky sendviča. Hotové servírujeme nasledovne: na tanier položíme sendvič, naň plátok marinovaného TOFU a potom udusenú zeleninu. Ozdobíme čerstvou zeleninou. TOFU na uhorský spôsob je vhodné na pohostenie pre nečakanú návštevu i na občerstvenie v prírode.

menuLevel = 1, menuRoute = svet, menuAlias = svet, menuRouteLevel0 = svet, homepage = false
26. apríl 2024 13:15